Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taula-rodona i debat: Convivint amb l'Alzheimer: com cuidem al cuidador?

Demà es commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer i l'Ajuntament se suma amb una acció reflexiva


Taula-rodona i debat: Convivint amb l'Alzheimer: com cuidem al cuidador?

Demà dijous 19 de setembre, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre), s’organitza una taula-rodona i un debat amb el nom: “Convivint amb l’Alzheimer: com cuidem al cuidador?”. La sala Josep Brossa de la Patronal acull a les 19 hores aquest moment per a la reflexió sobre el paper de les persones cuidadores, amb la participació d’especialistes que habitualment tracten amb malalts i els seus familiars: la metgessa d’atenció primària del CAP, Marta Safont; la neuropsicòloga d’AVAN, Noemí Calzado; la treballadora social de la Llar d’Avis Sant Quirze, Lorena del Moral; el terapeuta del grup de Suport i Autoajuda del CAP; i Salomé Gómez i Pilar Cuset, cuidadores.

Després de la taula rodona tindrà lloc un debat amb la participació de totes les persones assistents.
 
L'Alzheimer, la causa de demència més comuna
 
L'Alzheimer és una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona. Esdevé la principal causa de demència, un conjunt de símptomes que actualment afecten prop de 47 milions de persones arreu del món, segons les dades de l'Informe Mundial sobre l'Alzheimer 2015. A Catalunya hi ha aproximadament unes 112.000 persones que conviuen amb aquesta malaltia.  
 
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elaborat un pla d’acció global (2017-2050) amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia però també dels seus cuidadors i de les persones del seu entorn. L’OMS també incideix sobre la importància de crear una consciència social de la demència, fent que la comunitat sigui comprensiva, amable i integradora amb les persones que presenten la malaltia ja que considera que es tracta d’un problema de salut pública per a la societat d’avui en dia.