Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze viu una multitudinària Festa del Most

Nenes i nens van poder viure tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most


Sant Quirze viu una multitudinària Festa del Most

Ahir diumenge 22 de setembre, els exteriors de Can Barra van acollir una nova edició de la Festa del Most i que va comptar amb una multitudinària assistència. La jornada va començar passades les 9 del matí amb el tradicional esmorzar de pagès. Just després, va començar la trepitjada de raïm. Un bon grup de nens i nenes ja esperaven el moment per descalçar-se, rentar-se els peus i xafar el raïm per aprendre així a realitzar tot el procés d’elaboració del vi com es feia abans. Voluntaris i voluntàries del GIHSQ també es van emportar a part del públic a les vinyes de Can Barra per collir el raïm i després xafar-lo. Així els més petits van poder viure tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal i com ho feien els avis i àvies.

A més a més, durant la Festa també va tenir lloc una mostra d’oficis antics relacionats amb el camp i el vi, en què els i les assistents van poder conèixer com treballaven els ceramistes, els basters, els cistellers i els llauners. Per acabar, la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze van posar el punt i final a la jornada amb una animada ballada.

La Festa del Most estava organitzada pel Grup d’Investigació i Història i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Podeu veure el reportatge fotogràfic de la Festa del Most 2019 al següent enllaç.