Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions al Congrés dels Diputats

Ja es pot sol·licitar el vot anticipat per correu


Eleccions al Congrés dels Diputats

El proper 10 de novembre es celebren eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. 

 
Els electors censats residents a l’estat podran sol·licitar el vot fins al 31 d’octubre i els residents a l'estranger en funció de la seva inscripció al cens.
 
El vot anticipat per correu s’ha de demanar personalment a qualsevol oficina de Correus amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte. En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment. En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 28 d’octubre i el 3 de novembre, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat, no més tard del 6 de novembre.
 
El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger és específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscrit l'elector/a: Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA) recomanable per aquelles persones que han assolit un treball a l’exterior o els Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA), que el poden sol·licitar si es troben en un període llarg de vacances, passar una temporada amb uns familiars, fer un curs formatiu o la capacitació de l’empresa. En tot cas, cal tenir en compte que els residents a l'estranger que van sol·licitar participar en les passades eleccions del 28 d'abril no han de tornar a demanar-ho.
 
Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu o exterior no podran votar presencialment a la mesa electoral el 10-N.
 
Per a més informació: apartat web d’eleccions