Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Declaració Institucional davant l’Emergència Climàtica

La Junta de Portaveus celebrada ahir aprova per unanimitat donar suport a les mobilitzacions programades el proper divendres 27 de setembre


Declaració Institucional davant l’Emergència Climàtica

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat donar suport a la declaració d’emergència climàtica promoguda pels moviments socials que a Catalunya promou la plataforma “Fridays for Future”. En aquest sentit, es dóna suport a la jornada de mobilitzacions pel clima convocada per més de 100 col·lectius, que demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle. També s’acorda desenvolupar estratègies i propostes orientades a incrementar espais verds al municipi, així com fomentar l’eficiència energètica dels edificis municipals; promoure sistemes de recollida eficients i desenvolupar un pla de mobilitat urbana sostenible amb noves àrees per a vianants, millora de carrils bici i optimització del servei de transport públic municipal i supramunicipal.

Finalment, cal remarcar que s’exigirà al govern espanyol el compliment de la normativa europea sobre la qualitat de l’aire per les emissions de diòxid de carboni i el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre el clima i l’energia 2030. Aquesta exigeix la reducció en un mínim del 40% de gasos d’efecte hivernacle; un mínim del 27% de millora d’eficiència energètica; i un mínim del 27% de quota d’energies renovables.
Aquests acords es traslladaran al departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat, al Ministerio para la Transición Ecológica, Ministerio de Fomento, i als promotors de la convocatòria “Fridays for Future”.
 
Aturada a Sant Quirze
L’Ajuntament se suma a les mobilitzacions que s’organitzen al municipi per aquesta jornada. En aquest sentit, la plaça de la Vila serà l’escenari d’una aturada de cinc minuts a les 11.45 hores. A continuació, es llegirà un manifest que inclou aquestes reivindicacions i objectius a aconseguir.