Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament condemna la repressió i la persecució política contra el moviment independentista

La Junta de Portaveus aprova una declaració de defensa dels drets civils i polítics


L’Ajuntament condemna la repressió i la persecució política contra el moviment independentista

La Junta de Portaveus va aprovar ahir, a proposta de Junts per Sant Quirze, i amb el suport de Junts per Catalunya i Sant Quirze en Comú, una declaració institucional contra la nova ràtzia repressiva de l’estat espanyola contra el moviment independentista català. 

L’acord estableix el compromís dels grups signants a posar-se al costat de la ciutadania en la defensa dels drets civils i polítics i a exposar el seu suport a la via democràtica pel reconeixement i l’exercici del dret a l’autodeterminació dels pobles. 
Aquests motius troben els seus antecedents en els fets ocorreguts el passat 23 de setembre en què totes les comarques del Vallès o l’Osona han viscut una operació policial totalment desmesurada contra integrants dels Comitès de Defensa de la República, als quals l’Audiència Nacional espanyola acusa de terrorisme, rebel·lió i sedició. L’organització Alerta Solidària ha informat que s’estan vulnerant els drets fonamentals de les persones detingudes.
Per tot això, l’Ajuntament condemna la repressió i la persecució política contra el moviment independentista que s’ha expressat sempre democràticament. També encoratja la ciutadania a protestar sempre contra la repressió de manera pacífica i democràtica, així com també a combatre i desmentir les falses notícies, tenint cura de la certesa de la informació que es difon. Finalment, manifesta la seva solidaritat amb el patiment de les persones detingudes, amb les seves famílies i els seus amics.
 
Podeu consultar la declaració íntegra en el document en format pdf adjunt en aquesta notícia.