Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana de la Gent Gran

Tallers, xerrades i propostes per fomentar una tercera edat activa


Setmana de la Gent Gran

Sant Quirze celebra del 24 de setembre al 5 d’octubre la Setmana de la Gent Gran. L’Ajuntament ha programat activitats lúdiques però també algunes reflexives sobre aquesta etapa de la vida.

La programació va arrencar dilluns amb l'exposició de l'"Obra de Manuela Mateos", al Casal Serra de Galliners. Una mostra permanent que es pot visitar aquests propers dies. De fet, l'artista va oferir ahir un taller pe rmostrar com gaudir de la pintura a partir de tècniques senzilles i pràctiques. 
La jornada anterior, dimarts 24, la nutricionista Anna Gispert va parlar sobre "Com alimentar-nos quan ens fem grans". Segons Gispert: " L’important és entendre que les persones grans formen part d’un col·lectiu vulnerable de desnutrició i cal vetllar perquè tinguin un pes corporal estable. Cal entendre que gasten menys energia que en l’edat adulta. A més, aquella frase de què s’ha de menjar de tot no és ben bé certa perquè al final acabem menjant bastant malament. El que cal és tenir una bona base de verdures i hortalisses, i proteïnes i greixos de qualitat.”. 
La inauguració oficial tindrà lloc dilluns dia 30 a les 17.30 hores amb l'actuació de Clàudia Anyor. Serà a la Sala Muriel Casals.
 
La sexualitat no té edat
Un dels tallers de la setmana aborda aquest tema, amb la col·laboració de la psicòloga especialitzada en sexualitat i parella, Cynthia Rubio. Segons l’especialista, no ens hem de deixar portar “pels mites que ens han explicat sobre la sexualitat a la tercera edat (falta de desig, monotonia, rutina...). És un moment en què tenim més temps, coneixem millor el nostre cos, què ens agrada i què no, més maduresa, per tant, hem d’escoltar-nos i comunicar-nos amb la nostra parella si ho necessitem”. Aquest tindrà lloc avui, a les 18 hores, a la sala Muriel Casals. 
 
Les aficions
Gaudir d’aficions també és important per adaptar-se a aquesta etapa. De fet, durant la programació prevista hi haurà concerts, projeccions com la de “Veus”, del Cor Infantil de la Unió de Granollers, o l’obra de teatre “Mort a les cunetes”, a la Patronal, entre altres.
 
Resiolimpía’t! 
Les persones que viuen a les residències Verge del Carme, Assís i la Llar d’Avis participen en una nova jornada de “Resiolimpíades”, el proper 5 d’octubre a l’IES Sant Quirze. Un esdeveniment amb proves de moviment i habilitats en què les diferents generacions comparteixen oci. I és que l’activitat física és essencial en aquesta edat, especialment centrada a augmentar la massa muscular. 
 
Els nostres nonagenaris
Enguany fan 90 anys a Sant Quirze un total de 53 persones. Als 100 anys, han arribat aquest 2019 dues persones. El proper 1 d’octubre tots i totes que puguin assistir, seran els protagonistes d’un homenatge a La Patronal.
 
Podeu consultar la programació detallada en el pdf relacionat en aquesta notícia.