Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze s'atura pel canvi climàtic

Una concentració avui a la plaça de la Vila ha reivindicat mesures urgents per salvar el planeta


Sant Quirze s'atura pel canvi climàtic

Sant Quirze s’ha sumat avui a les mobilitzacions davant l’Emergència Climàtica. Ciutadania i personal de l’Ajuntament s’ha concentrat avui a la plaça de la Vila en una aturada de cinc minuts. A continuació representants dels treballadors/es han llegit un manifest que inclou aquestes reivindicacions i els objectius a aconseguir: “cal assumir la urgència de la situació, reconèixer que no hem assolit els compromisos i explicar-ho; cal abandonar ja els combustibles fòssils, apostar per les energies renovables i reduir els nivells de consums de materials, energia i mobilitat”. El text també fa referència a la defensa del futur “d’un planeta viu i d’un món just. Les persones que estem aquí ens sumem a la Vaga mundial i un convoquem a la gran manifestació que tindrà lloc avui a les 6 de la tarda als Jardinets de Gràcia de Barcelona”.

Recordem que la Junta de Portaveus de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat donar suport a aquesta declaració d’emergència climàtica promoguda pels moviments socials de la plataforma “Fridays por Future”. L’acord estableix desenvolupar estratègies i propostes orientades a incrementar espais verds al municipi, així com fomentar l’eficiència energètica dels edificis municipals; promoure sistemes de recollida eficients i desenvolupar un pla de mobilitat urbana sostenible amb noves àrees per a vianants, millora de carrils bici i optimització del servei de transport públic municipal i supramunicipal.
 
Finalment, cal remarcar que s’exigirà al govern espanyol el compliment de la normativa europea sobre la qualitat de l’aire per les emissions de diòxid de carboni i el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre el clima i l’energia 2030. Aquesta exigeix la reducció en un mínim del 40% de gasos d’efecte hivernacle; un mínim del 27% de millora d’eficiència energètica; i un mínim del 27% de quota d’energies renovables.
Aquests acords es traslladaran al departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat, al Ministerio para la Transición Ecológica, Ministerio de Fomento, i als promotors de la convocatòria “Fridays for Future”.