Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 3 T: Tasta i Testa Tecnologia

Sant Quirze lidera aquest projecte pioner a la comarca


Les 3 T: Tasta i Testa Tecnologia
Sant Quirze lidera el projecte pioner i supramunicipal “Les 3 T: Tasta i Testa Tecnologia”, executat conjuntament amb Sabadell i Barberà, i amb el suport de la Diputació de Barcelona. El Servei a l’Empresa de l’Ajuntament de Sant Quirze treballa aquest projectes des de principis d’any.
El projecte té com a objectiu fomentar les vocacions STEAM: ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques de tres instituts del Vallès. A Sant Quirze serà una trentena d’alumnes de quart d’ESO del Salas i Xandri qui participarà, el que suma una vuitantena d’estudiants a la comarca. A Barberà participarà l’Institut Bitàcola, i a Sabadell el Pau Vila.  D’aquesta manera, mitjançant una metodologia formativa i divulgativa, es transformarà l’experiència dels estudiants amb la tecnologia i la recerca en el camp de la intel·ligència artificial, preparant-los per al futur. Una forma d’apropar-los a algunes de les aplicacions pràctiques i fer-los conscients de com poden transformar la societat. En aquest sentit, s’impulsen aquestes vocacions, especialment en l’àmbit femení, buscant així un increment del nombre d’alumnes a batxillerat tecnològic; i un augment de consciència de la importància del coneixement en IA per assegurar-se una carrera professional. El projecte es canalitzarà mitjançant una metodologia formativa dirigida i un itinerari permanent.
Es preveu que el projecte es posi en marxa el mes de febrer de l’any vinent. La inauguració oficial tindrà lloc el 29 de gener a les instal·lacions del Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB.  El 27 de maig es farà la cloenda al circuit de proves del vehicle elèctric de Sant Quirze. 
La col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze amb la Universitat Autònoma de Barcelona compta amb una àmplia trajectòria. De fet, actualment es treballa conjuntament en el Pla d’Especialització de Competitivitat Territorial, també en el sector de l’especialització intel·ligent.