Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze acollirà el Simpòsium Dona i Indústria

Descobreix les dones que estan revolucionant la indústria


Sant Quirze acollirà el Simpòsium Dona i Indústria

L'Ajuntament de Sant Quirze, des del Servei d'Empresa, i l'IQS Tech Factory, el centre d'emprenedoria d'IQS i la primera acceleradora de startups industrials d'Espanya, s’han unit per primera vegada per organitzar “Dona i Indústria”. Es tracta d’un esdeveniment únic que té com a objectiu descobrir els casos d'èxit de dones que estan transformant el futur i la innovació industrial amb les seves idees i lideratge.

El proper 24 d'octubre el Barcelona Moda Centre (BMC) acollirà aquest simpòsium de 9 a 14 hores. Algunes de les dones més influents de l'ecosistema industrial nacional i emprenedores que han creat tecnologies de gran impacte en diferents sectors participaran en la trobada amb ponències inspiradores i taules rodones on s’abordaran les darreres tendències de la indústria, les claus del lideratge i l'emprenedoria, i les històries d'èxit de noves startups tecnològiques.
En aquest sentit, la trobada contextualitza el paper de la dona en el món industrial i dóna un valor afegit a la innovació i a les noves apostes de projectes industrials que treballen les dones. Segons que ha manifestat l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, “iniciatives com aquesta s’han de consolidar, doncs esdevenen un punt de referència als dos vallesos i a Catalunya. No hem d’oblidar que el Vallès és un pol industrial d’absoluta rellevància per a tot el sud d’Europa i el potencial i la innovació que lideren les dones, sempre a l’ombra, cal visibilitzar-lo. Cal donar a les dones el lloc que es mereixen a la societat industrial”. 
D’altra banda, el director d’IQS Tech Factory, Oriol Pascual, declara que “IQS Tech Factory som l’únic centre d’emprenedoria industrial de l’estat, i dels pocs d’Europa. Organitzem moltes activitats al voltant de la ciència i la tecnologia, i sempre busquem i detectem oportunitats de negoci donant suport a noves tecnologies d’aplicació industrial que reportaran beneficis econòmics i socials a la ciutadania. Actualment la realitat és que s’estan gestant les grans empreses industrials del futur, i cada vegada més, aquestes empreses estan liderades per talent femení. És una tendència que no para de créixer i que nosaltres també volem recolzar i fer visible”.
 

La programació
En aquest sentit, la programació compta amb figures destacades del món empresarial i industrial de Catalunya. La directora general d’Indústria del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Matilde Villaroya de Cognos, inaugurarà el simpòsium amb la ponència “La dona a la Indústria. El context català”. A continuació, la professora de la Universitat Politècnica de Catalunya i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan, parlarà sobre “L’enginy invisible”. Seguidament, es parlarà de “Dones, ciència i tecnologia”, amb la participació de Talía Bonmatí de CEO Dinbeat; Estela Pacheco, de Co-Founder & CEO Sonicat Systems; Maria Fátima Lucas, CEO ZYMVOL; Ainhoa Tolentino, co-founder &CEO ONYRIQ i la moderadora, Marta Príncep, manging partner BHV partners.
El lideratge industrial serà l’eix central de la taula rodona que compartiran Vanesa Martínez, de CEO Creaciones Aromáticas SA; Laia Guliera, consellera d’administració de Manusa; Mariona Sanz, de Girbau Lab Director. La moderarà Eva Blanco, Public Affairs Manager, a Hewlett Packard.
Finalment, la jornada clourà amb grups de treball sobre Dona i Indústria. Es tracta de taules temàtiques moderades per experts en diferents àmbits de la indústria on es parlarà del sistema educatiu, el lideratge, el futur, la cultura corporativa i l’I+D.
Les inscripcions es gestionen en aquest enllaç.