Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui, Dia Mundial per la Dislèxia

Sant Quirze s’il·lumina de blau per donar visibilitat a aquest trastorn


Avui, Dia Mundial per la Dislèxia

El sortidor d’aigua del parc  de les Morisques llueix des d’ahir a les 12 de la nit de color blau, amb motiu del Dia Mundial per la Dislèxia. Aquest color tenyirà la font durant tota la jornada d’avui.
Sant Quirze se suma així als múltiples municipis que volen donar a conèixer la situació que viuen les persones amb dislèxia, un trastorn no massa conegut i motiu del 60% del fracàs escolar.
La dislèxia és un trastorn de l’aprenentatge de la lectoescriptura, de caràcter persistent i específic, que es dóna en infants que no presenten cap hàndicap físic, psíquic ni sociocultural, i que deriva en una alteració del neurodesenvolupament. Els infants dislèxics són nens i nenes intel·ligents que només presenten dificultats en tasques relacionades amb la lectura i l’escriptura. La dislèxia afecta entre un 5 i un 17% d’infants en edat escolar, i és més freqüent en nens que en nenes. El principal problema és que no és compatible amb el nostre sistema educatiu, doncs l’aprenentatge es realitza mitjançant el codi escrit i això dificulta al nen/a assimilar certs continguts.
Per això, cal treballar per visibilitzar el trastorn i aconseguir que el sistema educatiu inclogui recursos perquè aquests infants comptin amb el suport d’aprenentatge necessari per facilitar la seva trajectòria educativa. La detecció precoç i les pautes per tractar-la són essencials per prevenir les seqüeles.