Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La novel·la del santquirzenc Sergio Sánchez Quiu, finalista als Premis Caligrama

"El futuro en sus ojos" para de la família Balcells, que emigra a Barcelona els anys 20 del segle passat


La novel·la del santquirzenc Sergio Sánchez Quiu, finalista als Premis Caligrama

La novel·la “El futuro en sus ojos”, de l’escriptor santquirzenc Sergio Sánchez Quiu ha estat seleccionada com una de les 10 finalistes als III Premis Caligrama en la categoria Talento. L’obra de Quiu ha estat triada entre un total de 422 llibres. Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 21 d’octubre.

“El futuro en sus ojos” parla de l’experiència d’una família de Lleida, els Balcells, que durant els anys 20 del segle passat han d’emigrar a Barcelona per buscar-se la vida. Primer marxa una filla, la Núria, i poc després també la Margarida, per ajudar econòmicament la família i esbrinar perquè han deixat de tenir notícies de la primera. Aquesta història s’intercala capítol a capítol amb la de Mario, un estudiant que al 1976 participa en les manifestacions per l’amnistia dels presos polítics.

Segons Quiu, el seu objectiu és “agafar de la mà els lectors i portar-los al costat del personatge, dins de l’escena, i que puguin mirar i sentir com si fossin ells mateixos. Ara, amb aquest reconeixement, em sento plenament satisfet, estic molt feliç".