Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actes amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem feta pública avui

L’Ajuntament convoca un ple extraordinari per aquesta tarda


Actes amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem feta pública avui

L’Ajuntament ha convocat avui una aturada a la plaça de la Vila davant la sentència del Procés del Tribunal Suprem feta pública aquest matí. Personal de l’Ajuntament i ciutadania s’han trobat per manifestar el seu rebuig a la sentència que consideren retalla els drets fonamentals. L’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada d’altres regidors i regidores del consistori, ha llegit un manifest que expressa que “vivim amb tristor i profunda indignació la sentència, que suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives. I alhora una vulneració dels drets civils i polítics de tota un comunitat, la catalana a decidir lliurement el seu futur exercint el seu dret fonamental a votar.” Així mateix, l’Alcaldessa ha manifestat que “reivindiquem justícia, i ens disposem a liderar de nou la lluita antirepressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats. La situació d’excepcionalitat que estem vivint, agreujada especialment per la confirmació de la sentència, afecta tothom, afecta la quotidianitat dels pobles i ciutats del nostre país i de totes les persones que hi vivim.”
Per aquest motiu, el ple extraordinari convocat avui a les 18 hores a la planta baixa del Casal de Cultura (carrer Nou), inclou els següents punts a l’ordre del dia:

  1. Declarar la urgència del ple
  2. Declaració institucional davant la sentència del Tribunal Suprem de l’estat espanyol: amnistia i defensa del dret a l’autodeterminació
  3. Aprovar la Constitució del Consell Local per la República Catalana de Sant Quirze del Vallès


El ple es podrà seguir en directe en aquest enllaç.
Cal remarcar que durant les propers 72 hores se suspèn l’activitat institucional de l’Ajuntament.