La comunicació de crema és obligatòria en aquesta època de l'any
Malgrat no cal autorització administrativa, és necessari fer el tràmit i respectar diverses mesures preventives
Les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals de Catalunya definits a l’article 2 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, i a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten d'una autorització administrativa, però sí que ho han de comunicar prèviament Les mesures de prevenció i prohibicions establertes al decret per encendre foc entre el 16 d’octubre i el 14 de març són les següents
- Netejar la zona en què s'efectuï la crema i/o aquella en què s'utilitzi un bufador en un radi de 3,5 m fins a descobrir el sòl. La crema s'efectuarà com a mínim a 10 metres de distància respecte d'aquells arbres que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.
- La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d'altura.
- La crema començarà i acabarà amb llum de dia, excepció feta dels focs d'esbarjo. En cap cas no s'abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.
Recordem també que resta prohibit: llençar objectes encesos, i abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per a millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s’estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així ho aconsellin.
La crema només s’iniciarà amb vent encalmat i en cap cas es realitzarà si hi ha un avís de vent emès pel Servei Meteorològic de Catalunya per a la comarca on es durà a terme.
Amb una velocitat de vent sostinguda superior a 20 km/h l’activitat s’haurà d’aturar (orientativament poden servir els valors de l’Escala de Beaufort).
L'activitat se suspendrà en cas d'activació del pla alfa nivell 2 o superior.
Més detalls sobre el tràmit de comunicació en aquest enllaç.