Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze del Vallès serà punt de pernoctació de les Marxes per la Llibertat

Es preveu que arribin a Sant Quirze la tarda de demà dijous


Sant Quirze del Vallès serà punt de pernoctació de les Marxes per la Llibertat

El Govern de Sant Quirze manifesta la seva satisfacció perquè les entitats sobiranistes hagin escollit el municipi com a punt d’avituallament i pernoctació de la Marxa per la Llibertat. Aquestes accions tenen com a objectiu rebutjar la repressió i defensar els drets humans. Sant Quirze conflueix en el final de dos trams: el que ha sortit des de Berga i en l’originari de Vic. Es preveu que arribin a Sant Quirze la tarda de demà on, segons manifesta l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “ens mostrem predisposats a acollir els centenars de persones que arribin. Estarem atents per facilitar-los l’acollida, de manera que puguin passar la nit aquí per continuar l’endemà. Pensem que aquestes mobilitzacions són la gran resposta d’aquest país, de gent molt diversa que des de llocs diferents, s’uneix amb un objectiu comú, el dret a l’autodeterminació, a decidir lliurament el futur del seu país ”.

Recordem que les Marxes per la Llibertat són una resposta de país, que implica tots els territoris. Es tracta de 5 marxes que surten de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i que durant tres dies aniran fent camí fins a Barcelona, on confluiran. Cada etapa s’inicia i acaba en nuclis urbans, que són punts de replegament i avituallament, on es pot dinar, sopar i fi ns i tot dormir. I Sant Quirze, segons decisió d’Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana, ha estat un d’aquests punts escollits per a la pernoctació.
Per tot això, des del Govern local es demana comprensió i paciència davant les possibles molèsties a la mobilitat que aquest volum de persones pugui ocasionar: “cal valorar l’excepcionalitat política que vivim i ser el màxim comprensius. Hem de col·laborar en aquest camí conjunt dels pobles, doncs davant la injustícia i la repressió, cal més mobilització”, insisteix l’Alcaldessa.

Tanmateix, el Govern Municipal fa una crida a la ciutadania que disposi de material d’acampada, com ara tendes, perquè el pugui portar als punts de pernoctació. Les xarxes socials aniran comunicant en directe les ubicacions, de manera que les persones que puguin col·laborar amb material, s’hi acostin a prestar-lo. Les entitats sobiranistes s’han inspirat en l’organització de les marxes en altres referents històrics com la marxa que va fer Martin Luther King l’any 1963 fins a Washington. Abans, ho havia fet Gandhi, durant la Marxa de la Sal.

Recordem que la publicació de la sentència dilluns per part del Tribunal Suprem ha generat diverses mobilitzacions també a Sant Quirze. Un ple extraordinari el mateix día 14 va aprovar una Declaració Institucional de rebuig a la sentència, i la creació d’un Consell Local per a la República. També es va fer una aturada de protesta a la plaça de la Vila el mateix dilluns.

(Fotografia: www.regio7.cat)