Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze del Vallès prepara l’arribada de les Marxes per la Llibertat

El municipi ultima detalls per acollir fins a 1.500 persones


Sant Quirze del Vallès prepara l’arribada de les Marxes per la Llibertat

Sant Quirze del Vallès està ultimant les tasques d’organització per l’arribada de les persones participants a les Marxes per la Llibertat. Es preveu que passin la nit al municipi prop de 1.000 persones. Ahir dimecres al vespre, la Patronal va acollir una trobada de coordinació organitzada per Sant Quirze per la Independència (ANC) en què veïnes, veïns i entitats van concretar les accions a dur a terme.

 
L’organització preveu que al voltant de les 19 hores arribin al municipi les Marxes que van sortir ahir dimecres al matí de Berga i Vic. Entraran a Sant Quirze per l’avinguda d’Egara i per la C-1413a. 
 
Equipaments d’acollida
 
El punt on es dirigiran les persones participants a la marxa i on passaran la nit serà el complex esportiu municipal de Can Casablanques. L’equipament comptarà amb una carpa de serveis mèdics, on professionals voluntaris podran atendre a aquelles persones que requereixin d’una atenció ràpida i bàsica, i una carpa d’informació adreçada tant als i les participants. També hi haurà personal identificat com a organitzadors/es col·laborant en l’acollida.  
També s’ha previst la instal•lació de lavabos portàtils per complementar els ja existents a l’equipament. La pista annexa acollirà el sopar i l’aparcament de davant de la zona esportiva està reservat per l’arribada d’entre 10 i 12 autocars. 
Es preveu la col·laboració de més de 200 persones voluntàries autoritzades per organitzar i gestionar el fluxe de persones. 
 
L’organització també preveu que a Sant Quirze del Vallès puguin sumar-s’hi més participants a les Marxes. Per aquest motiu, està previst que es puguin obrir altres equipaments com el gimnàs municipal. També ahir desenes de voluntàries van oferir acollir a casa seva als i les participants a les Marxes. A més a més, està prevista l’obertura a la nit del parc de les Morisques, amb l’objectiu que els/les participants a la Marxa puguin descansar, relaxar-se o acampar.
 
Recomanacions
 
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, davant la previsió de desplaçaments al poble, recomana que les persones visitants que es desplacin en vehicle privat aparquin a la zona comercial del costat de l’estació dels FGC o als polígons industrials de Can Casablanques, Can Feu, Alcampo o Can Gambús.
Pel que fa a l’ús del vehicle privat, l’Ajuntament recomana evitar els desplaçaments a partir de les 17 hores. 
 
Per tot això, des del Govern local es demana comprensió i paciència davant les possibles molèsties a la mobilitat que aquest volum de persones pugui ocasionar, apel·lant a l’excepcionalitat política que està vivint el país.
Tanmateix, el Govern Municipal fa una crida a la ciutadania que disposi de material d’acampada, com ara tendes, perquè el pugui portar als punts de pernoctació. Les xarxes socials aniran comunicant en directe les ubicacions, de manera que les persones que puguin col·laborar amb material, s’hi acostin a prestar-lo.
Està previst que els i les manifestants reprenguin la Marxa direcció a Barcelona a les 8 hores de demà divendres 18 d’octubre. Hi arribaran per la C-58.
 
Convocatòries
 
L’Ajuntament habilitarà una carpa per a la premsa a les porta principal del poliesportiu, al costat de la carpa blava. Allà es podrà treballar, carregar dispositius, etc. En aquest punt, l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, atendrà a la premsa durant la tarda. Des del Servei de Comunicació s’informarà oportunament sobre l’hora d’atenció.