Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament es coordina amb les entitats per la jornada de Marxes per la Llibertat

Hi ha un desena de comissions que procuraran servir i informar a les persones que arribin al municipi per facilitar-ne la seva estada


L’Ajuntament es coordina amb les entitats per la jornada de Marxes per la Llibertat

Davant l’arribada massiva de persones prevista, provinents de les marxes per la llibertat organitzades per part de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, l’Ajuntament vol informar de les comissions més importants que s’han autoorganitzat gràcies a Sant Quirze per la Independència al poble:

  • Comissió de benvinguda
  • Comissió de servei de sopars
  • Comissió de muntatge i logística dels espais per sopar i dormir
  • Responsables d’organització per orientar les persones que vulguin passar la nit
  • Comissió de sanitaris que atendran a totes aquelles persones que com a resultat de la caminada necessitin assistència bàsica
  • Comissió de seguretat i orientació als espais municipals
Respecte la darrera, cal remarcar que l’organització de la marxa també coordinarà la seguretat, de manera que aquesta es garanteixi en cada moment del desenvolupament de l’activitat, des de l’inici de la mateixa fins a la seva finalització. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha volgut recalcar que “des de l’Ajuntament estarem al cas de totes les possibles incidències i estarem en contacte permanent tant amb els responsables de les entitats organitzadores així com amb la Policia municipal, per poder informar i donar resposta de les situacions que puguin sorgir”. L’Alcaldessa ha volgut fer èmfasi en què “demanarem al Departament d’Interior que no volem més presència de Mossos d’Esquadra que la necessària per garantir la seguretat de la ciutadania que prengui part en les Marxes per la llibertat, dit d’una altra manera, no volem presència d’ARROs".
 
Així mateix des de l’Ajuntament s’ha fet arribar el text següent als responsables d'equipaments i entitats:
 
Possibles afectacions a la mobilitat durant la jornada d’avui dijous
A causa del gran nombre de persones que es preveu que arribin a Sant Quirze del Vallès participants a les Marxes per la Llibertat, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès recomana els mínims desplaçaments possibles en vehicle privat entre les 17 i les 23 hores. Tanmateix, també informem que està previst que les Marxes per la Llibertat reprenguin el seu recorregut direcció a Barcelona demà divendres 18 d’octubre a les 8 hores. Accediran a la capital catalana per la C58, fet que també generarà incidències en el trànsit al municipi i voltants. Trobareu més informació sobre l’arribada de les Marxes a Sant Quirze a www.santquirzevalles.cat.

L’Ajuntament demana comprensió i paciència a la ciutadania davant les possibles molèsties a la mobilitat que aquest volum de persones pugui ocasionar.
 
(Peu de foto: reunió d'ahir a la Patronal)