Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze del Vallès va acollir prop de 2.000 participants a les Marxes per la Llibertat

L’organització va comptar amb més d’un centenar de persones voluntàries


Sant Quirze del Vallès va acollir prop de 2.000 participants a les Marxes per la Llibertat

El passat dijous 17 d’octubre Sant Quirze del Vallès va ser punt de pernoctació de les persones participants a les Marxes per la Llibertat, concretament de les branques que van sortir dimecres de Berga i Vic. Van arribar per dos punts: des de l’avinguda d’Egara i per la C1413a, per trobar-se abans de les vuit del vespre aproximadament al Complex Esportiu Municipal. En aquell moment, es calcula que entraven al municipi prop de 20.000 persones, moltes d’elles de poblacions properes a la nostra que van decidir acompanyar als i les participants fins al punt de pernoctació. Al Complex Esportiu hi havia més d’un centenar de persones voluntàries coordinades per Sant Quirze per la Independència que van rebre als caminadors i caminadores. Es calcula que prop de 2.000 persones van sopar i dormir a Sant Quirze aquell dia. Després d’omplir-se el pavelló, es van obrir el Gimnàs Municipal i la Sala Muriel Casals per acollir a més persones i també se’ls va oferir cases particulars de veïnes i veïns per dormir. Va ser una emotiva jornada marcada pel bon ambient existent entre voluntaris i participants.
A les 4 de la matinada, el Complex Esportiu ja rebia els voluntaris i voluntàries que havien de preparar l’esmorzar. Les persones participants van tenir-ho tot a punt abans de les 7 del matí. I van reprendre la Marxa puntualment a les 8 per anar fins a Barcelona per l’autopista C58. A la capital catalana van participar a la tarda a la multitudinària manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem i per reclamar la llibertat dels condemnats.
L’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, vol manifestar el seu agraïment a les més de 300 les persones voluntàries “que han fet possible el desenvolupament de les marxes, amb una coordinació exemplar que ha permès tenir a punt tots els dispositius, donant el servei i el suport necessaris perquè l’estada al municipi fos el més còmoda possible, i així poder continuar l’endemà amb energies renovades.”

Seguiment de la Vaga general

El divendres 18 el seguiment de la vaga a l’Ajuntament es va fer amb els serveis mínims establerts. Tots els regidors i regidores del Govern Municipal en ple es van sumar a la vaga.
La jornada es va viure al municipi sense incidents. Els sectors més participatius van ser escoles i comerços.

Podeu veure el vídeo de les Marxes a Sant Quirze del Vallès en aquest enllaç i l'àlbum de fotos a la galeria de Flickr.