Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa al 1r Congrés de la Qualitat de l'Aire

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha format part avui del Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental juntament amb 22 municipis més


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa al 1r Congrés de la Qualitat de l'Aire

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa avui en el 1r Congrés de la Qualitat de l’Aire que se celebra aquest matí i durant la jornada de demà a Fira Sabadell. L’alcaldessa. Elisabeth Oliveras, ha participat aquest migdia en el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental, amb l’objectiu de debatre i posar sobre la taula les eines de gestió i les normatives d’implantació per a una millora de la qualitat de l’aire a la societat. L’Alcaldessa ha fet èmfasi en què “cal potenciar les polítiques que ens permetin millorar la qualitat de l’aire. En aquest sentit, hem de fomentar l’ús dels camins escolars i conscienciar la població sobre l’impacte del vehicle en aquests recorreguts. Així mateix, cal continuar apostant per la mobilitat elèctrica i, com a administració, facilitar el seu creixement. Finalment, pensem que és molt necessari reduir l’impacte de la contaminació atmosfèrica en les vies de gran capacitat.”

Durant dos dies, aquesta primera edició del Congrés aplegarà 95 ponents de relleu científic nacional i internacional que exposaran la darrera hora de l’estat de la qüestió ambiental. Aquest matí ha estat Mr. Martin Willians, de King’s College Londres, l’encarregat de fer la ponència inaugural. L’han seguit altres ponents de renom que valoren la millora de la qualitat de l’aire des de la perspectiva de la salut i la qualitat de vida de les persones. Aquests dies es parlarà també d´emissions, mobilitat, urbanisme, fiscalitat, educació i sensibilització i avaluació i modelització.
El Congrés ha estat impulsat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell.

Els objectius
Els principals objectius del Congrés se centren a afavorir la projecció dels diferents agents sectorials i recolzar sinèrgies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar el sector de la gestió de la qualitat de l’aire. També es busca involucrar els agents clau –tècnics, polítics i mitjans de comunicació– per afavorir l’adopció de polítiques integrals en favor de la qualitat de l’aire. Finalment, es reflexiona i debat sobre les estratègies i accions necessàries per resoldre  l’immens repte tècnic que demana la societat per aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l’aire a l’entorn urbà.

El perquè
L’organització d’iniciatives com aquesta és fruit dels alts nivells de contaminació atmosfèrica existents. De fet, aquesta és una de les majors causes de mort a escala global. A Catalunya, se superen els nivells de NO2 i PM10 en zones habitades per milions de persones, i al món, vuit de cada deu ciutats superen els nivells d'orientació de la qualitat de l’aire de l'Organització Mundial de la Salut.