Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresàries i emprenedores reclamen més visibilitat de la dona al sector industrial

El Simpòsium “Dona i Indústria” celebrat avui a Sant Quirze recull les demandes d’aquest sector femení


Empresàries i emprenedores reclamen més visibilitat de la dona al sector industrial

Les empresàries i emprenedores que avui han participat al Simpòsium “Dona i Indústria” celebrat al Barcelona Moda Centre han coincidit a reclamar més visibilitat de la dona en el sector industrial, donat que “continua sent un dels àmbits econòmics més masculinitzats i on encara es detecten comportaments masclistes i discriminacions salarials”. Les diferents ponents que han intervingut han coincidit en la demanda de “més pedagogia i referents per evitar que les noves generacions s’autolimitin i renunciïn a cursar carreres tecnològiques o científiques en creure que no serán capaces”.
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha estat l’encarregada d’inaugurar avui el Simpòsium, destacant també aquest fet i potenciant les empresàries del municipi: “a Sant Quirze del Vallès tenim la sort de comptar amb dones emprenedores que són el batec del poble. Han creat una entitat que ara ja compta amb 60 sòcies, i això és un clar exemple. Val a dir també que el lideratge femení és necessari per combatre el sistema patriarcal establert, tant en aquest àmbit empresarial com en altres. A les administracions ens toca liderar aquest espai i estem disposades a donar-ne tot el suport”.
Més de cent empreses han participat avui al Simpòsium, organitzat des del Servei d’Empresa de l’Ajuntament, i IQS Tech Factory, el centre d’emprenedoria IQS. La ponència inaugural ha anat a càrrec d ela directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement, Matilde Villaroya de Cognos. A continuació, diverses ponents i taules rodones han protagonitzat la jornada, que ha clos amb grups de treball i taules temàtiques moderades per experts en diferents àmbits de la industria.
Podeu veure les fotografies de la jornada en aquest enllaç.