Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballa en el projecte del nou Complex Esportiu municipal

Avui ha tingut lloc una reunió de treball entre l'equip de govern, el despatx d'arquitectes i els tècnics de les àrees responsables


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballa en el projecte del nou Complex Esportiu municipal

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès continua treballant en el projecte del complex esportiu municipal. Avui s’ha presentat el projecte bàsic d’aquest equipament a l’Alcaldia, en el marc d’una reunió de treball entre l’equip de govern, el despatx d’arquitectes, i els tècnics de les àrees implicades.
El complex esportiu municipal és una instal·lació destinada a la competició, recreació i iniciació esportiva. Compta amb diversos espais: pavelló, pista poliesportiva coberta, vestidors col·lectius, camp de futbol 11 i futbol 7, piscina coberta i piscina d’estiu, sales de fitness i musculació, pistes de tennis i petanca, frontó curt i rocòdrom.
El pavelló actual data de l’any 1991, i tot el complex no ha estat objecte de cap remodelació integral des de llavors. Sí s’han executat obres parcials com la creació de la piscina coberta actual o el camp de futbol de gespa artificial, ambdues de l’any 2008. Els vestuaris col·lectius i els del camp de futbol també van ser objectes de remodelacions puntuals.

El projecte presentat avui és fruit de mesos de treball intens, amb l’objectiu que l’actuació no respongui només a una remodelació de la instal·lació, sinó que, tal i com ha indicat la regidora d’Esports, Maria Domingo, “respongui a dues funcions primordials: en primer lloc, acostar el Complex Esportiu de Can Casablanques al municipi, augmentant i millorant els accessos a la instal·lació per a tot el veïnat; i, en segon lloc, garantir una  millora significativa en les condicions d’entrenament, tant d’entitats i associacions esportives, com de la resta de persones usuàries”.
Aquest és un pas més en el recorregut d’un dels projectes esportius més importants del municipi i un compromís del pla de mandat del Govern municipal. Després de la reunió de treball d’avui, el govern explicarà el projecte als grups municipals de l’oposició.

Un altre dels espais on es donarà a conèixer el projecte és la Mesa de l’Esport, integrada per entitats i associacions esportives del municipi i marc referencial de la participació ciutadana. Es tracta d’un instrument que permet canalitzar les demanes d’aquest àmbit i aportar propostes i suggeriments. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha volgut destacar “la importància de consensuar aquest projecte amb tots els agents implicats en la pràctica esportiva al municipi, de manera que el resultat sigui un equipament fruit del treball conjunt. Després de molts anys sense els espais adequats, l’administració ha de fer-se responsable d’oferir un espai d’oci saludable per a la ciutadania.”

Es preveu al llarg de les properes setmanes es pugui aprovar el projecte presentat avui en el marc de l’òrgan competent. Al projecte bàsic l’acompanyarà la presentació del projecte de viabilitat econòmica. Ambdós es trobaran en exposició pública i, seguidament, es licitarà el projecte executiu de l’obra.