Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves mesures de protecció del medi natural

L'Ajuntament delimita els marges dels camins amb roques i rases per evitar l'accés de vehicle i reduir els abocaments


Noves mesures de protecció del medi natural

L’Ajuntament de Sant Quirze està duent a terme diverses mesures als marges dels camins dels Monjos i Antic de Sant Cugat, centrades a protegir el medi natural del municipi. Es tracta de dos punts molt concorreguts i on sovint s’hi detecten abocaments de residus. En aquest sentit, i coincidint amb els treballs de gestió forestal sostenible i neteja de residus que ha realitzat l’ADF, l’Ajuntament ha delimitat el marge dels camins amb roques i rases per evitar l’accés de vehicles a motor i així reduir la possibilitat que s’hi produeixin abocaments. En total, s’ha delimitat una línia de 1.000 metres de marge al llarg d’aquests camins.
Recordem que durant el mes d’octubre l’ADF ha recollit residus a 12 punts d’aquests camins, a més de sant Feliuet, can Ferrat i can Samuntà, amb un total de 5 tones de runa, 2 de restes vegetals i 3 de residus urbans i fustes. També s’han localitzat diferents punts d’abocament de restes de fibrociment o uralita, tubs i planxes, amb un pes total d’una tona. A aquesta actuació cal afegir els treballs de les neteges voluntàries de Sant Quirze Vallès Natura.

Tots aquests treballs es fan gràcies a la coordinació de l’Ajuntament i la Brigada municipal de Medi Ambient, que neteja tots els espais on és possible recollir manualment i efectua un repàs setmanal per mantenir la serra de Galliners.
L’Ajuntament recorda que aquests residus trobats són tots susceptibles de ser dipositats a la Deixalleria municipal de Sant Quirze (carrer de Menorca, s/n). En el cas de la uralita, cal portar-la a la Planta de Can Barba (carretera N-150, km 14,8, Terrassa).
La Llei de residus de Catalunya estableix, entre altres, que aquests tipus d’abocaments incontrolats es poden sancionar amb fins a 4.000 euros de multa, mentre que l’abandonament de fibrociment es pot considerar molt greu i podria comportar multes de més de 150.000 euros.