Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova una moció en reconeixement a les dones deportades als camps de concentració nazis

La unanimitat dels grups també va donar suport a una moció en relació a la pobresa i les polítiques per una fiscalitat justa


El ple aprova una moció en reconeixement a les dones deportades als camps de concentració nazis

El ple ordinari celebrat ahir va aprovar l’oferta formativa, programes i preus públics de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera i les tarifes de l’Escola Municipal de Música Can Barra, entre els punts més destacats. Els punts van comptar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, Junts per Catalunya-Sant Quirze, i Sant Quirze en Comú. PSC i Ciutadans es van abstenir.
L’Escola d’Adults contempla una àmplia oferta que inclou formació competencial, com ara informàtica, català, anglès o francès, així com programes de recent implantació i que han assolit una molt bona acceptació. Aquest és el cas del PFI, posat en marxa el 2018 i orientat a la formació i inserció laboral de joves entre 16 i 21 anys que no tenen l’ESO.
Respecte les tarifes de l’Escola de Música, l’acord dóna compliment al que es preveu al contracta administratiu, i inclou diversos programes: sensibilització, iniciació, instrument, orquestra, Vibrem cantant, i diversos packs, entre altres programes.
La sessió d’ahir també va portar a aprovació una correcció d’error material en relació a la pròrroga del contracte de lloguer de la nau de la brigada, ubicada al carrer Berguedà, 12. El punt es va aprovar per unanimitat. També es va aprovar una modificació pressupostària de crèdit extraordinària i transferència de crèdit. El punt es va aprovar amb el vot a favor de Junts per Sant Quirze, Junts per Catalunya, ICV, i l’abstenció de Ciutadans i PSC.
Finalment, el darrer punt de l’ordre del dia va centrar-se en la moció presentada per Junts-ERC-AM, pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis. Davant el fet que més de 9300 persones republicanes catalanes i espanyoles van passar pels camps de concentració i que d’aquestes, prop de 5.200 van perdre la vida i 334 figuren a desaparegudes, la moció acorda: que es posi el nom de Neus Català, Conxita Grangé o de la resta de republicanes deportades i perseguides pel nazisme i feixisme a un carrer o un espai municipal. També s’acorda que s’instal·li una placa on s’expliqui la seva biografia, seguint els criteris que marxa la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic. També s’acorda realitzar campanyes de difusió sobre la vida i dificultats de les dones als camps nazis, com el cas de Neus Català o Conxita Grangé, així mateix com d’altres dones deportades i perseguides pel feixisme. Aquests acords es traslladaran a la Generalitat de Catalunya i a l’associació Amical de Ravensbrück. La moció es va aprovar per unanimitat.
També es va incloure una moció presentada per Sant Quirze en Comú i acordada en Junta de Portaveus. La moció, traslladada a la sessió plenària d’ahir, fa relació a la recuperació de la inversió social a Catalunya i una fiscalitat justa i progressiva.
Recordem que la xifra de pobresa a Catalunya se situa en un 21,3% de la població. La pobresa severa ha passat del 5,7 al 6,5%, el que correspon a un total de 500.000 persones, amb uns ingressos inferiors de 350 euros mensuals. Per tot això, la moció acorda diversos punts com instar a l’estat espanyol perquè activi els recursos necessaris i els acompanyi de la dotació pressupostària corresponent. Alhora, aplicar la prestació econòmica universal a càrrec per tal de garantir la igualtat d’oportunitat entre els infants, així com les ajudes a l’escola bressol, beques escolars i el dret a l’alimentació. Aquest acord es traslladarà al departament de Treball, afers i família, la taula d’entitats del tercer sector, sindicats i entitats.
El ple es pot veure íntegrament en format vídeo, en aquest enllaç.