Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze celebrarà la primera edició del Dia de la Salut el 10 de novembre

El parc de les Morisques acollirà una àmplia programació d'activitats per fomentar els hàbits saludables


Sant Quirze celebrarà la primera edició del Dia de la Salut el 10 de novembre

El 10 de novembre el municipi celebrarà el Dia de la Salut, una proposta organitzada amb l’objectiu de fomentar els hàbits de vida saludables. La programació es desenvoluparà durant tot el matí al parc de les Morisques. Ajuntament, entitats i comerços oferiran activitats relacionades amb el foment de la salut.

Cicle de conferències

La matinal comptarà amb ponències impartides per professionals de l’àmbit sanitari. Així, es parlarà de temes com la prevenció de l’osteoporosi, l’excés de pes, l’estrès i l’ansietat o la drogodependència entre el jovent.
Durant el matí hi haurà instal·lada una carpa del CAP Sant Quirze on s’informarà sobre la campanya de vacunació antigripal. També es facilitarà informació sobre com accedir a la zona “La meva salut”, i també hi haurà una taula informativa sobre deshabituació al tabaquisme.
Una altra carpa destacada de l’espai serà la “Carpa roja”, que abordarà temes com el cicle menstrual, a càrrec de la psicòloga Anna Salvia.

Sorteig #SQVFemSalut a Instagram

En el marc de la primera edició del Dia de la Salut, l'Ajuntament organitza a Instagram, amb el patrocini del comerç local, el sorteig d'un lot de productes i serveis saludables valorat en 500 euros.
Per participar-hi només cal publicar a Instagram una foto saludable amb l'etiqueta #SQVFemSalut: passejant pels camins, parcs i boscos de Sant Quirze, corrent, practicant qualsevol esport, al gimnàs, anant en bici, la imatge d'un menjar saludable, d'un paisatge saludable, etc. (una foto per perfil i que no sigui privat, perquè tinguem accés a les imatges).
El termini per compartir fotos finalitza el mateix dia de celebració de la Festa de la Salut, el 10 de novembre, a les 12 del migdia. El sorteig es farà tot seguit i a les 13.00 s'anunciarà la persona guanyadora al Parc de les Morisques, on tindrà lloc la matinal festiva i el lliurament del lot.
Consulteu les bases i la informació del lot i comerços patrocinadors.

Fira de comerços i entitats
Durant tot el matí hi haurà estands de comerços i entitats al parc, que programaran diferents activitats formatives.  En aquest sentit, es podrà participar en jocs dels desfibril·ladors (DEA) adreçats a ls infants; sessions de ioga, tastets de conscienciació corporal o circuit d’habilitats en bicicleta. També s’organitzen xerrades informatives sobre els beneficis de la marxa nòrdica, o conferències preventives sobre recomanacions en prevenir accidents en bicicleta o com fer correctament una motxilla per sortir d’excursió.
De fet, i sobre el tema dels desfibril·ladors, Cardiac Future Idea organitza un taller de primers auxilis, reanimació cardiorespiratòria i ús dels desfibril·ladors externs automàtics de 10 a 14 hores.

Jornada de donació de sang
Durant tot el matí es podrà donar sang a la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que romandrà ubicada a l’avinguda del Camí del Mas.


Les entitats i comerços participants són les següents: Aprenem Sant Quirze, Associació cultural grup de consum Galliners, Associació de voluntariat Protecció Civil Sant Quirze del Vallès, Club Ciclista de Sant Quirze del Vallès, Club d’Escacs Sant Quirze, Club Excursionista Sant Quirze, Dental Soto, Enjoy Nordic Walking, Farmàcia Cladellas, Farmàcia Oliveras, Farmàcia Sant Quirze, Fisiomed, Nordic Walks, Panakos, Republik Bikes, Sant Quirze Vallès Natura i Satya Centre de Ioga.

Trobareu el programa en format pdf relacionat en aquesta notícia.