Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot veure l’exposició “Defensores del Cos-Territori” a Can Feliu

La mostra, inaugurada ahir, recull en fotografies el testimoni de la lluita de les dones contra les violències a Guatemala i Hondures


 Ja es pot veure l’exposició “Defensores del Cos-Territori” a Can Feliu

El centre cívic Can Feliu va acollir ahir la inauguració de l’exposició “Defensores del Cos-Territori”, de la fotògrafa Ester Pérez Berenguer i l’entitat SUDS. L’exposició mostra la lluita de les dones de Guatemala i Hondures contra l’entrada d’empreses transnacionals en territori indígena. Aquestes dones defensen la terra, la seva identitat indígena i l’equitat de gènere lluitant contra les diferents violències que les travessen.
A l’acte d’inauguració va assistir una de les protagonistes, Hermelinda Simón, directora de l’Asociación Mujeres AQ’AB’AL de Guatemala. Segons que va explicar, “la situació de les dones allà és molt complexa. Nosaltres som les que liderem les mobilitzacions contra les hidroelèctriques, les que treballem contra les violències masclistes, les que estem en ordre i captura al nostre país...”.
A continuació, la fotògrafa Ester Pérez va fer una visita guiada per tota la mostra, explicant les diferents visions de la lluita contra les violències que colpegen aquestes països.
L’exposició es podrà visitar fins al 24 de novembre i forma part de la programació del 25N. En aquesta edició s’organitzaran altres activitats sensibilitzadores, com el cafè-tertúlia de l’antropòleg especialista en masculinitats, Ritxar Bacete. Podreu consultar la programació properament al web municipal.