Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els treballs de poda i la instal·lació de contenidors de restes vegetals

Els contenidors es mantindran durant els mesos d'hivern en diferents punts del municipi


Comencen els treballs de poda i la instal·lació de contenidors de restes vegetals

Avui es col·locaran al municipi els contenidors per a la recollida de restes vegetals.
Els contenidors, de caixa oberta, es mantindran al carrer durant els mesos d'hivern, per cobrir la temporada d'esporga d'arbrat i arbustives i la retirada d'arbres de Nadal. També s'hi poden dipositar branques que hagin servit de decoració nadalenca. Tant els arbres com les branques han d'estar nets d'elements ornamentals.

Els contenidors estaran ubicats als següents punts:

  • passeig del Ferrocarril amb carrer de Santa Anna, mitja temporada a cada banda de les vies.
  • c. dels Avets amb c. dels Pins.
  • pg. de Can Barra amb c. del Prat.
  • rda. d'Arraona amb av. de can Pallars.
  • camí de Can Corbera amb c. de la Verge de Montserrat.

Recordem que la recollida de restes vegetals es fa també habitualment a la Deixalleria Municipal. Per aquest motiu, si trobeu els contenidors plens, malgrat que les buidades són freqüents, podeu portar les restes a la deixalleria, al c. Menorca s/n, o bé a la deixalleria de Can Casanovas, a la ctra. de Gràcia a Manresa (ctra. de Rubí) km 23.

L'objectiu de la recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments, d'aquest material, a la fracció resta, i d'aquesta manera poder reciclar les restes vegetals en una planta de compostatge, juntament amb la fracció orgànica.

Avui també s’inicia la campanya d’esporga de l'arbrat viari, que durarà fins a finals de febrer o principis de març. La previsió és que s'esporguin més de 3.000 arbres. Es començarà amb l'esporga coordinada amb l'empresa contractista al carrer de Pladellorens i amb la brocada de les moreres, una poda més severa que s'aplica a espècies concretes, com en aquest cas, per evitar la formació de fruits. Per a la resta d'arbrat, les actuacions consistiran en podes de manteniment i de retallada, que ajuden a aclarir, a controlar la mida de les capçades i a evitar interferències.