Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revista Vallesos es presenta a Sant Quirze del Vallès

La publicació parla en aquest número dels camins dels vallesos


La revista Vallesos es presenta a Sant Quirze del Vallès

La sala d’actes de la Biblioteca va acollir ahir la presentació de la revista Vallesos a Sant Quirze del Vallès. L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament. En aquest sentit, hi va assistir l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, a més de les entitats implicades en aquesta presentació al municipi: Montse Pérez, presidenta de Sant Quirze Vallès Natura i Joan Carles Sellas, de l’Associació per la defensa i l’estudi de la natura (ADENC). El director de la revista Vallesos, Vicenç Relats, va ser l’encarregat de conduir l’acte. De fet, Relats va explicar l’estructura de la publicació, centrant-se en l’objectiu principal de la mateixa: recuperar la memòria històrica i el patrimoni. D’aquí la rellevància del seu tema central, tractat sempre en profunditat. En aquesta darrera edició són els camins dels Vallesos els que el protagonitzen.
Vallesos és una publicació semestral en català que ofereix informació relacionada amb la seva área d’influència, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
La revista també inclou entrevistes a personalitats d’aquestes comarques que destaquen en l’àmbit cultural o social. Tanmateix, cada número inclou una entrevista a persones majors de 90 anys, pels seus coneixements i, sobretot, memòria històrica.
Vallesos es publica semestralment, i la primera edició és de 2011. El 2014 va rebre el premi a millor revista en català de l'any i el premi Eugeni Xammar de Periodisme "per la seva tasca informadora de caràcter patrimonial", atorgat per Òmnium Cultural  del Vallès Oriental.