Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ha retirat avui 500 kg de residus de fibrociment al camí de can Samuntà

Els treballs formen part de la campanya per protegir el medi natural del municipi


L'Ajuntament ha retirat avui 500 kg de residus de fibrociment al camí de can Samuntà

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, mitjançant la contractació de l’empresa Enmu SL, ha retirat avui 500 kg de residus de fibrociment al camí de Can Samuntà. Concretament, s’hi ha trobat plaques d’uralita i un dipòsit. Aquesta actuació ha tingut un cost de 2.000 euros, donat que es tracta de residus tòxics que requereixen d’un tractament i uns permisos de treball especials.
Els treballs formen part de la campanya que l’Ajuntament està duent a terme als marges dels camins, centrades a protegir el medi natural del municipi. De fet, l’ADF ha recollit fins ara 5 tones de runa, 2 de restes vegetals i 3 de residus urbans i 3 de fustes a 12 punts del camí Antic de Sant Cugat, can Ferran, camí dels Monjos i can Samuntà. Cal remarcar que, a banda de la troballa d’avui de fibrociment a can Samuntà, fa uns dies es van localitzar diferents punts d’abocaments d’aquestes restes, tubs i planxes, amb un pes total d’una tona. Aquests residus cal gestionar-los amb una empresa especialitzada i ja l’any el mes de juny passat van suposar un cost de 8.000 euros de les arques públiques.
Donat que l’objectiu és evitar que es repeteixin aquests abocaments, l’Ajuntament ha instal·lat roques a les zones de confluència del camí dels Monjos, de manera que els vehicles no puguin accedir als marges.