Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania de Sant Quirze ha escollit un total de 7 projectes en el marc dels Pressupostos Participatius 2019

La participació ha estat un 12,30% més alta que en l’edició anterior


La ciutadania de Sant Quirze ha escollit un total de 7 projectes en el marc dels Pressupostos Participatius 2019

Un total de 7 propostes han estat les escollides per la ciutadania per executar-se en el proper pressupost. Aquest ha estat el resultat de les votacions dels Pressupostos Participatius 2019, després que la Comissió Tècnica validés 31 propostes. Entre el 15 d’octubre i el 4 de novembre la plataforma www.consultes.santquirzevalles.cat ha servit perquè la ciutadania empadronada al municipi i amb més de 14 anys votés. Les propostes guanyadores són les següents:
 

Il·luminació del camí de Can Feliu, Biblioteca i Parc de la Betzuca
Pressupost: 41.300 €
Vots: 634

Descripció: Il·luminació amb més fanals de la zona del Parc de la Betzuca i del camí que arriba fins a la masia de Can Feliu, passant per la pujada de la Biblioteca. La proposta inclou la il·luminació del camí de terra que va de la Biblioteca a la masia, i la il·luminació de l’escala i dels exteriors de la Biblioteca del parc de Can Feliu.

Sant Quirze + sostenible
Pressupost: 10.000€
Vots: 594

Descripció: Fer arribar als comerços i a la població de Sant Quirze alternatives a les bosses de plàstic d’un sol ús sense nanses, utilitzades habitualment per la compra a granel de fruites i verdures. Es proposen bosses reutilitzables de roba forta i lleugera que sigui 100% reciclable. La proposta inclou l’adquisició de 5.100 bosses de tela que es faran arribar als comerços del poble.

Millora de les instal·lacions del camp de futbol
Pressupost: 19.400 €
Vots: 421

Descripció: La proposta inclou la instal·lació de nous reguladors de temperatura de les dutxes, la instal·lació de nova megafonia, un nou marcador electrònic i nou mobiliari de vestidors modulars.

Adequació de l’aparcament del camp municipal de futbol
Pressupost: 48.800 €
Vots: 384

Descripció: Condicionament del pas de vianants, senyalització i millora de la il·luminació.

Gimnàs per a la gent gran de la zona del Living
Pressupost: 10.500 €
Vots: 363
Descripció
: Habilitar una zona per fer esport adequada a les necessitats de la gent gran a la zona del Living. El projecte inclou muntatge d’instal·lacions que permeten el treball de les extremitats inferiors i superiors, les articulacions, l’esquena, malucs, cintura i banc de pedals.

Pictoritzem Sant Quirze per a persones amb Trastorn d’Espectre Autista
Import: 20.000 €
Vots: 345

Descripció: Es proposa fer de Sant Quirze un poble més accessible cognitivament, que resulti comprensible a nivell visual per les persones amb TEA, mitjançant l’ús de pictogrames (imatges) per comunicar missatges.

Instal·lar una estructura metàl·lica per l’ombra a primària de l’escola Lola Anglada
Import: 40.000 €
Vots: 339

Descripció: Instal·lar una estructura metàl·lica, tendal o metracrilat que permeti proporcionar ombra a la façana de les aules de primària de l’escola Lola Anglada. Aquesta proposta està subjecta a l’autortizació del Departament d’Ensenyament.


Dades de participació
Un total de 1.675 persones han participat votant als Pressupostos Participatius 2019. El passat 4 de novembre a les 23.59 hores va finalitzar el termini perquè la ciutadania votés quina de les 31 propostes validades vol que s’executi el 2020. La participació enguany ha estat finalment un 12,30 % més alta que en l’edició anterior, situant-se en el 9,91%.
L’any 2017 van participar 991 persones i, en la primera edició, l’any 2016, la participació va ser la més alta, amb 2.051 votants i molt propera, per tant, a la de 2019.
Cal remarcar que en aquesta edició el gruix de votants s’ha centrat principalment entre les persones de 41 a 50 anys (560 participants), seguides amb 361 persones entre els 31 i els 40 anys. Han participat més discretament les persones d’entre 51 a 60 anys: 210 persones. Cal remarcar, a més, que durant el procés no s’ha produït cap tipus d’incidència i tot s’ha desenvolupat amb normalitat.