Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Descartados”, la realitat de les persones grans a El Salvador

L'exposició forma part de la programació del Mes de la Solidaritat


“Descartados”, la realitat de les persones grans a El Salvador

El passat 6 de novembre es va inaugurar l’exposició “Descartados” a la Biblioteca, gràcies a l’organització de l’Ateneu del Món. La sala d'actes de la Biblioteca es va omplir per veure i escoltar la situació que pateixen les persones grans. La mostra, de Marc Espín, es podrà veure fins al 30 de novembre, en el següent horari: dilluns, dimecres divendres, de 15.30 a 20.30 hores, dimarts i dijous de 10.30 a 13.30 i  a la tarda de 15.30 a 20.30 hores. Aquesta exposició forma part de la programació del Mes de la Solidaritat i documenta l’abandonament que pateixen les persones grans a El Salvador.
A aquesta activitat s’hi sumen els actes del dia 17 de novembre al parc de les Morisques, com a eix central de la programació i on es vendran les joguines solidàries.

La programació del Mes de la Solidaritat
La programació es troba ja molt consolidada, gràcies a l'organització de l’Ajuntament, la Mesa de Solidaritat i Cooperació, l’Ateneu del Món; Acció Solidària del Vallès i Cooperación y Ayuda, Nuevos Pasos, Plataforma benvingudes refugiades i Rialles.

L’acte central, al parc de les Morisques
Un dels dies centrals de la programació serà el 17 de novembre. Al Parc de les Morisques s’organitzaran diverses activitats per a tots els públics. D’una banda, d’11 a 14 hores hi haurà el Mercat solidari de joguines i contes de segona mà. A les 11.30 tindrà lloc una activitat infantil, i seguidament, una actuació musical a càrrec dels “Blues Captain”. A la tarda, la sala Josep Brossa de La Patronal acollirà el Teatre Quimera, una actuació solidària que recollirà diners per a projectes de l’Ateneu del Món.

Altres propostes
El dia 15 de novembre es podrà veure a La Patronal el Cinema Cultures, “La piedra de la paciencia”.
L’acte que clourà la programació serà la lectura dels contes solidaris que durant els deu últims anys han participat al concurs que porta aquest nom. Serà a la Biblioteca Municipal, a les 12 hores.

Punts de recollida de joguines
Les joguines de segona mà del Mercat solidari es recullen des de l'1 de novembre i fins aquest proper divendres 15 als següents punts:
Escola Pilarín Bayés
Escola Purificació Salas
Escola El Turonet
Escola Lola Anglada
Escola Taula Rodona
Escola Onze de Setembre
Escola bressol municipal El Patufet
Escola bressol Picarol Blau
Llar d’Infants la Marieta
Biblioteca Municipal
Escola d’Adults l’Olivera
Espai Maria Mercè Marçal
Poliesportiu Municipal
Elms’s School
FIAC Sant Quirze
Kids and Us

  Podeu consultar la programació detallada en el document en pdf relacionat en aquesta notícia.