Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CAP acull una exposició sobre les persones trans

Ahir es va inaugurar “Construccions identitàries. Work in progress”, de Mar C. Llop


El CAP acull una exposició sobre les persones trans

El CAP Sant Quirze acull des d’ahir l’exposició “Construccions identitàries. Work in progress”, de Mar C. Llop. Es tracta d’un recull d’imatges, textos i sentiments del camí, les realitats i els pensaments de les persones trans que aquesta fotògrafa treballa des de la primavera de 2013.

L’autora de la mostra va ser l’encarregada d’inaugurar-la ahir, acompanyada per la regidora de Drets Civils i de Gènere, Maria Domingo, i el personal del CAP. De fet, Llop va fer un recorregut explicatiu per cada una de les sèries de l’exposició, explicant el missatge que pretenen donar. En aquest sentit, es recullen imatges en diferents sèries, un total de 15 trànsits. Segons que va manifestar ahir Llop “he volgut reflectir la importància de sortir de l’armari, de perdre la por, de relacionar-se i, finalment, de donar el pas de transitar. Aquestes imatges reflecteixen diferents circumstàncies i casos, en què per exemple, és difícil mostrar el cos, com ara a la platja, o el pas d’hormonar-se, punxar-se, canviar... Cada persona se sent a gust d’una manera i arribar a la conclusió que l’important és viure tal qual et sents és essencial”.
L’autora i fotògrafa també va insistir en què des de que naixem ens trobem condicionats per l’aparell reproductor i per la dicotomia física que ens adjudiquen com a gènere: home o dona. L’exposició vol expressar l’evolució d’aquells cossos que no es reconeixen en el gènere adjudicat, el trànsit i els canvis que experimenten.
La mostra també recull diferents tipologies de parelles i aborda un tema cabdal, els infants trans i les seves famílies.

El personal del CAP va tenir ahir l’ocasió de preguntar alguns dubtes que aquests pacients sovint els generen, quina és la derivació adequada, etc. Des del Servei de Drets Civils i de Gènere es va anunciar que rebran sessions formatives per estar preparats davant d’aquestes situacions i tenir els coneixements i recursos necessaris.

Mar C. Llop (Barcelona, 1978), és fotògrafa i activista trans i ha participat amb una fotografia seva a l’exposició, donat que ella també ha fet el procés del trànsit. Llop és alhora presidenta de l’Associació Generem.

L’exposició, que també es recull en un llibre amb més imatges i amb el mateix nom, es podrà visitar fins al 9 de desembre al CAP Sant Quirze.