Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnat de l'INS Sant Quirze fa reflexionar el jovent sobre l'ideal d'amor romàntic

La Patronal va acollir ahir una sessió de teatre fòrum en el marc de la programació del 25N


Alumnat de l'INS Sant Quirze fa reflexionar el jovent sobre l'ideal d'amor romàntic

Un total de 150 nois i noies i el professorat de l’Institut Sant Quirze van participar ahir en el teatre fòrum organitzat a La Patronal, i adreçat a l’alumnat de 1er de batxillerat. L’activitat s’emmarca en la programació de prevenció de les violències masclistes que durant tot l’any es realitzen als centres de secundària i que forma part del programa d’actes de la campanya del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes.
L’objectiu de l’obra de teatre d’ahir era fer reflexionar al jovent sobre l’amor romàntic i les relacions de poder en les parelles joves, per tal de fer evidents els factors que intervenen en una relació de violència masclista.

La peça teatral representada plantejava la relació entre dos joves, l’Andrea i el Toni, que es coneixen del barri de tota la vida i comencen una relació que va més enllà de l’amistat. Durant l’obra es comparteix amb l’alumnat els passos que segueixen pel camí que va des del feliç enamorament fins a la manipulació més visible. Un cop representada, l’alumnat va participar en la detecció d’aquells factors que havien fet possible la relació de violència, i què es pot fer tant per prevenir com per intervenir-hi.