Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les persones usuàries del transport públic es beneficiaran properament de la targeta T-Mobilitat

El nou sistema s’acabarà d’implantar a finals de l’any vinent i permetrà reduir els greuges entre les zones 1 i 2


Les persones usuàries del transport públic es beneficiaran properament de la targeta T-Mobilitat

L’Ajuntament de Sant Quirze va participar el passat dimarts dia 12 en una reunió convocada per l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) per parlar sobre la implantació de la targeta T-Mobilitat. Aquest sistema s’ha començat a implantar a 18 municipis de la corona de Barcelona i acabarà afectant tots els de Catalunya. A la sessió hi va assistir el regidor de Manteniment de l’Espai Públic i Infraestructures, David Caminal. Per part d’AMTU, hi van intervenir el director general, Joan Prat, el director de T-Mobilitat, Òscar Playà, i altres responsables d’estudis i projectes. Segons Caminal “el nou sistema ofereix les màximes facilitats a les persones usuàries de manera que l’ús dels transport públic sigui el més eficaç per als seus desplaçaments. Fomentem així la mobilitat sostenible i apostem per una opció multimodal que permet combinar diversos transports amb una sola eina”.
La T-Mobilitat és un nou sistema de transport que permetrà calcular el preu del transport públic de manera personalitzada. Cada usuari/a pagarà en funció de les seves rutines de transport, els quilòmetres recorreguts i la freqüència amb què utilitzi el transport públic. Es tracta d’una targeta unipersonal que substitueix gradualment tota la gamma actual de títols de transport.  L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha manifestat la seva confiança en el nou sistema: “esperem que d’aquesta manera es redueixi el greuge que pateix la nostra ciutadania, doncs Sant Quirze del Vallès forma part de la segona corona de l’àrea metropolitana, i els títols són més cars que en el cas dels municipis de la zona 1. Amb la nova targeta no hi haurà diferències, cadascú pagarà en funció dels paràmetres de distància i ús”.
Un dels canvis importants afectarà al sistema de pagament. Amb la T-Mobilitat el sistema permetrà el prepagament, el postpagament (domiciliació bancària), la recàrrega per Internet i el pagament pel mòbil.
Finalment, cal remarcar que es preveu que a finals de 2020 el nou sistema estigui totalment implantat a tots els municipis de Catalunya.