Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès presenta la Mesa de Comerç com a instrument de referència per potenciar el teixit comercial

Unes jornades formatives de la Diputació han estat l’escenari per donar a conèixer la plataforma participativa


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès presenta la Mesa de Comerç com a instrument de referència per potenciar el teixit comercial

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha participat avui en la jornada “Els serveis com a eina per a potenciar el teixit comercial”, organitzada per la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de Catalunya. La sessió, dirigida a tècnics i representants polítics de la demarcació de Barcelona, té com a objectiu donar a conèixer el comerç municipal, i els diferents elements o coneixements que potencien l’associacionisme dels comerciants. També s’ha parlat de pautes per a una correcta diagnosi del comerç, així com les eines per elaborar un pla estratègic o quines innovacions han sorgit en aquest àmbit.  
L’Ajuntament de Sant Quirze ha ofert avui, de la mà de la tècnica de Comerç, Patrícia Masip, una ponència sobre la Mesa de Comerç del municipi. En aquest sentit, Masip ha explicat que la Mesa va néixer el juliol de l’any passat amb la voluntat de desenvolupar actuacions relacionades amb la promoció i la dinamització del comerç del poble. Ara, centra els seus esforços a aconseguir la participació de tots els agents del comerç urbà, sumar esforços en la realització d’accions per promoure i dinamitzar el comerç  i coordinar les accions de l’Ajuntament amb l’Associació de Comerciants i els comerços, promovent el treball col·laboratiu i transversal. De fet, és en aquest sentit que s’elabora un programa anual amb les principals accions a desenvolupar i es participa activament en les iniciatives municipals.
La Mesa està integrada per una presidenta, l’Alcaldessa; un vicepresident, el regidor de Promoció Econòmica; i diversos vocals, entre ells representants de l’Associació de Comerciants i de tots els grups municipals. De fet, segons el regidor de Promoció Econòmica, Àlex Brossa, “aquesta plataforma és una eina clau per dinamitzar i impulsar el petit comerç i alhora fomentar la coordinació i els esforços de tots els agents implicats en aquest sector d’activitat econòmica. Es tracta d’un òrgan participatiu per reflexionar i dissenyar accions per reforçar l’activitat comercial al municipi, a través d’un treball compartit que ens beneficia a tots i totes”.
En la jornada d’avui també hi ha intervingut tècnics d’altres ajuntaments, com el responsable de Promoció Econòmica d’Olesa de Montserrat, Vicenç Tur, per parlar del “Pacte per l’enfortiment de l’activitat comercial”. La jornada continua demà amb l’Impuls a l’associacionisme com a eix vertebrador de les diferents intervencions.