Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès endega una campanya contra les violències masclistes

Les activitats amb motiu del 25-N centren una programació amb una imatge colpidora


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès endega una campanya contra les violències masclistes

Diferents espais municipals compten des d’ahir amb una imatge colpidora a les respectives entrades. Es tracta de dones de Sant Quirze que diuen “Prou. Ho diem del dret i del revés. Perquè s’entengui d’una vegada. Per totes. Prou violències masclistes”. És la imatge que des de l’Ajuntament s’ha volgut donar a aquesta campanya amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes i que recull una àmplia programació. Així, a les portes d’espais com l’edifici central de l’Ajuntament, el CAP, l’espai Maria Mercè Marçal o el parc de les Morisques, es poden veure dones de tot tipus, amb aquest missatge de PROU cap per avall. Segons ha manifestat l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “hem volgut buscar una imatge propera, de dones de Sant Quirze, amb un missatge clar i contundent, perquè com a administració estem posant tots els mitjans per donar suport a les persones que pateixen violències masclistes, que poden ser molt diverses. Des de l’Ajuntament aboquem molts recursos per lluitar contra un sistema patriarcal, una justícia patriarcal que reprodueix el sexisme en les seves sentències i deixa impunes als agressors.”

L’acte central de la campanya coincideix amb l’efemèride, el 25-N. A les 12 hores es llegirà un manifest a la plaça de la Vila, de la mà de l’alumnat dels instituts Sant Quirze, Salas i Xandri i l’Escola d’Adults. De fet, l’alumnat de l’Olivera i els instituts seran els protagonistes d’una performance que vol rendir homenatge a totes les dones assassinades per violència de gènere durant el 2019 a l’estat espanyol. A la tarda, es llegirà el manifest a les 19.30 hores, a la sala Josep Brossa de la Patronal. També hi haurà una petita peça teatral a càrrec del grup Impacta’t Teatre.

Una altra de les activitats destacades de la programació tindrà lloc avui. Es tracta de “Converses amb Ritxar Bacete: la masculinitat en l’era del feminisme”. Aquest destacat referent en masculinitat farà una reflexió sobre quins models es poden construir des del feminisme i com podem educar nens i nois feministes. Aquest cafè-tertúlia tindrà lloc a les 18 hores al centre cívic Masia Can Feliu.

Els propers dies les activitats continuen amb música de la mà de Clara Peya, el 22 de novembre, o el Festival FemPop, el 23 de novembre. Ambdues apostes no només portaran música actual als escenaris santquirzencs, sinó que coincideixen a donar un missatge clar contra la desigualtat de gènere amb les seves cançons i apostes musicals.

Altres activitats
El 21 de novembre tindrà lloc l’acte institucional de presentació del Servei d’Atenció Integral LGTBI a l’Espai Maria Mercè Marçal. Un servei que ofereix atenció a les persones que pateixen o han patit discriminació o violència per identitat o expressió de gènere, o per orientació sexual.

Finalment, diverses exposicions mostren en imatges aquests dies múltiples situacions relacionades amb les violències de gènere o les desigualtats. És el cas de “Construccions identitàries. Work in progress”, de Mar C. Llop, que es pot veure fins al 9 de desembre al CAP Sant Quirze. O el de la mostra “Defensores del cos-territori”, d’Ester Pérez Berenguer que ofereix el centre cívic Can Feliu fins al 24 de novembre. Un passeig per les situacions de les dones indígenes a Guatemala i Hondures.
La programació es completa amb activitats als instituts, que s’allargaran fins a l’11 de desembre. Es tracta de tallers de prevenció de les violències masclistes i diverses dinàmiques durant les hores del pati des dels punts d’informació.

Podeu consultar la programació en el document relacionat en aquesta notícia, en format pdf.