Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La xerrada sobre esport i alimentació clou un cicle de sessions amb molt bona acceptació

La nutricionista Anna Gispert va parlar ahir d'aquest àmbit, incidint en la importància de reforçar la musculatura


La xerrada sobre esport i alimentació clou un cicle de sessions amb molt bona acceptació

Practicar activitat física de manera regular no és una opció, sinó una necessitat, igual que mengem o dormim. Aquesta va ser una de les moltes afirmacions i consells que ahir van sorgir de la nova xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable que va tenir lloc a la Biblioteca. La dietista i nutricionista Anna Gispert va impartir aquesta sessió on es va palar de la importància d’activar la musculatura i no dedicar tot l’esforç de l’esport a l’activitat cardiorespiratòria. Fins fa poc, va afirmar ahir Gispert “es pensava que la principal funció del múscul era la relacionada amb l’aparell locomotor. Però en els darrers anys s’ha après que actua com un òrgan endocrí. Activar i contraure el múscul disminueix el risc i millora certes condicions de salut com la diabetis, patologies autoinmunes, càncer, malalties neurodegeneratives, entre altres”.
D’altra banda, també es va incidir en la importància de l’alimentació per obtenir un bon rendiment esportiu i reduir el risc de lesions. L’ús de suplements i les diferents estratègies nutricionals, va afegir ahir Gispert, “s’han de valorar, individualitzar i adaptar a cada personal, objectiu i disciplina esportiva”.
Al final de la sessió les persones assistents van poder preguntar dubtes i qüestions relacionades amb l’esport i la nutrició.
Aquesta xerrada és la darrera del Cicle, que clourà dissabte amb un taller: Plats de Nadal. L’activitat s’organitza al centre cívic Can Feliu i les places són limitades, i ja es troben totes ocupades. Trobareu més detalls aquí.
Recordem que el Cicle d’Alimentació Saludable ha comptat amb múltiples sessions que han abordat temes tan diversos relacionats amb l’alimentació com els diferents cicles de la dona, l’equilibri i la salut durant la infantesa, o una adequada alimentació per a les persones més grans. Totes han comptat amb una molt bona acceptació, fet que ha generat una consolidació del Cicle a l’agenda municipal.