Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze del Vallès participa activament en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L’Ajuntament i Sant Quirze Vallès Natura organitzen una “Jornada de neteja alegre” a la Serra de Galliners


Sant Quirze del Vallès participa activament en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Sant Quirze del Vallès participa activament en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s’organitza del 16 al 24 de novembre, i ho farà amb una neteja el proper 1 de desembre. Com es habitual cada any, Sant Quirze del Vallès Natura i l’Ajuntament, organitzen una “Jornada de Neteja Alegre” a la Serra de Galliners. La sortida tindrà lloc a les 9.30 hores al parc de Can Feliu, al costat de la Biblioteca. Des d’allà es donaran instruccions i es repartiran els materials entre les diferents persones voluntàries. També s’habilitaran altres punts secundaris de sortida: camí dels Monjos i Mataric, amb la col·laboració de veïnat de Bellaterra; Les Fonts, amb veïnat de la zona;  i Can Barata, també amb la col·laboració de les persones d’aquest barri.
Es preveu que la neteja s’allargui tot el matí. En finalitzar, el parc de Can Feliu tornarà a esdevenir punt de trobada per cloure l’activitat amb un aperitiu musical.

L'activitat és oberta a tothom, i per participar-hi cal enviar un correu electrònic a: sqvnatura@gmail.com. Tot i així, si el dia de l'activitat es presenta algú sense prèvia inscripció, també serà acceptat/da.

L’activitat arriba enguany a la seva tercera edició, i s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s’organitza a 43 regions d’Europa. Aquesta Setmana neix d’un projecte que rep el suport de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquest 2019 se celebra l’onzena edició i l’educació i la comunicació en prevenció de residus per fomentar un canvi de comportament i hàbits entre la ciutadania, amb l’eslògan: “Change your ways, reduce your waste!”, està centrant bona part de les activitats. En aquest sentit, aquests dies les diferents regions implicades treballen per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i els seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i, fer canviar el comportament quotidià dels europeus.

A Catalunya hi particien 364 entitats, un 37% més que l'any passat. Es faran mercats de segona mà, tallers de cuina, visites a deixalleries, etc. Podeu consultar la programació detallada aquí.