Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Es fa urgent promoure models i referents de masculinitat dissidents"

Ritxar Bacete va fer ahir aquesta i altres afirmacions en el marc d'una sessió sobre masculinitat en l'era del Feminisme


"Es fa urgent promoure models i referents de masculinitat dissidents"

Un dels majors especialistes en gènere i masculinitats de l’estat espanyol, Ritxar Bacete, va oferir ahir una sessió al centre cívic de Can Feliu, per parlar sobre la masculinitat en l’era del Feminisme. La iniciativa s’emmarca en la programació dels actes amb motiu del 25-N, que ahir va estrenar imatge a tot el municipi amb un lema colpidor: Prou de violències masclistes.
Pel que fa a la xerrada d’ahir, Bacete va parlar sobre la transformació del model de masculinitat hegemònic des del feminisme com una qüestió de drets humans, “de radicalitat democràtica, d’ampliar les capacitats humanes i la llibertat. La identitat és quelcom que es va transformant i el gènere és un limitant d’aquesta transformació”, va afirmar. En aquest sentit, va orientar la sessió a parlar de la manca de referents masculins feministes que mostrin una masculinitat tendra, pacífica i cuidadora. Per això, considera que “es fa urgent i necessari treballar amb els nens i els nois, augmentar les despeses públiques destinades a les polítiques d’igualtat en general i crear programes específics adreçat sa homes, nois i nens que promoguin models i referents de masculinitat dissidents”.

Aquests idees clau es van desenvolupar en dues parts, un primer cafè-tertúlia per a homes, i una xerrada oberta a tothom.
Les persones assistents van poder adquirir els dos llibres de Ritxar Bacete: “Nous homes bons” i “El poder dels nois”, gràcies a DINA4.