Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès signa l'acord del Servei d’Atenció Integral per defensar els drets de les persones LGTBI

Sant Quirze s'adhereix així a la xarxa de tot Catalunya, sumant-se a 76 municipis més


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès signa l'acord del Servei d’Atenció Integral per defensar els drets de les persones LGTBI

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han subscrit avui un acord per materialitzar el nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LTGBI. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis.  
El SAI és un servei d’atenció integral que dóna una atenció personalitzada i d’acompanyament a les persones que hagin de presentar, per exemple, incidències i denúncies sobre possibles casos de discriminació o agressió per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere.
També vol prevenir l’LGTBIfòbia, un dels principals problemes que afecta a aquest col·lectiu, i que es tracta des de l’assistència psicològica, jurídica i social. Més enllà de prevenir i combatre l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, el SAI treballarà també per garantir un suport global a les persones en situacions de discriminació, i per resoldre dubtes i inquietuds a nivell personal o familiar.
El col·lectiu LGTBI podrà fer diversos tràmits com el canvi de nom a la targeta sanitària de les persones transgèneres. El servei promou alhora la sensibilització i informació en relació a la diversitat sexual i de gènere.
Sant Quirze del Vallès s’adhereix així a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de Catalunya, esdevenint en número 77. Segons l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “malgrat la seu central es troba a Barcelona, pensem que descentralitzar el servei el fa més proper a la ciutadania. A més, el fet que els ens locals puguin oferir aquest servei afavoreix també la coordinació institucional entre les accions locals i les territorials. No oblidem tampoc que el SAI és un gran suport per dur a terme polítiques públiques en aquesta matèria i aconseguir una societat igualitària i diversa”.
L’acte de signatura d’avui ha tingut lloc a l’Espai Maria Mercè Marçal i ha estat presidit per l’Alcaldessa, acompanyada de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, la regidora de Drets civils i de gènere, Maria Domingo, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament i tècnics de la Generalitat.