Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La solidaritat de Sant Quirze del Vallès amb el Nepal omple la Masia de Can Feliu

L’oenegé Amics del Nepal va mostrar tota la feina feta amb l’ajuda del municipi i gràcies a l’Ateneu del Món


La solidaritat de Sant Quirze del Vallès amb el Nepal omple la Masia de Can Feliu

Sant Quirze del Vallès col·labora activament amb el Nepal i ho fa gràcies a la tasca que desenvolupa l’Ateneu del Món amb l’oenegé Amics del Nepal. La col·laboració va començar l’any 2013 i en aquests darrers sis anys han canviat la vida de moltes persones d’aquest país.
Ahir, en el marc del Mes de la Solidaritat, Kavita Gurung, coordinadora del projectes Amics del Nepal, va explicar la situació actual del país: ubicat entre dos grans potències com són la Xina i l’Índia i amb una gran diversitat (es parlen més de 120 llengües i no es viuen conflictes religiosos), amaga una societat profundament patriarcal on les dones no poden tenir identitat i fins al 2016 no podien tenir ni propietats.
La inestabilitat política ha provocat també un mercat laboral molt complicat i molts joves acabant emigrant. El terratrèmol de 2015 de magnitud 7,8 a l’escala Richter va destruir moltes cases que no estaven preparades.
Des de 2013 l’ONG Ateneu del Món ha estat col·laborant de la mà de l'entitat Amics del Nepal, desenvolupant projectes de cooperació en diferents àmbits: la creació de cases antisísmiques amb la col·laboració de l’UPC i Base A, la connexió entre els alumnes de l'Institut Salas i Xandri i infants d'un centre d'activitats de Katmandú i programes d’alfabetització de dones, joves i infants.
Un altre dels programes on l’Ateneu del món ha participat activament són les cases d’acollida per infants orfes. Les cases “Amor” i “Bhimphedi” són llars on nenes i nens abandonats gaudeixen dels drets bàsics dels infants (un entorn segur i afectiu, menjar, higiene i educació bàsica).
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va felicitar l’ONG Ateneu del Món per la feina que desenvolupen, afegint que “la cooperació és fer tot allò que puguem per ajudar a totes les persones a refer la seva vida, amb respecte per la seva manera de viure-la. Tenim un poble solidari on totes les associacions treballen juntes”.
EL president d’Amics del Nepal, Daniel Roig, va acabar la presentació agraïnt a Sant Quirze “el vostre suport; gràcies per no cansar-vos mai, any rere any”.