Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els treballs de fumigació de pins

El producte que s'utilitza és biològic i no té efectes sobre la resta d'espècies ni en persones


Comencen els treballs de fumigació de pins

Avui han començat els treballs de fumigació dels pins situats als espais públics del municipi, als sectors de Castelltort, Poble-sec, can Canals, nucli antic, mas Duran, can Casablanques, can Pallars, Sant Quirze Jardí, el Castellet, Vallsuau, Sant Quirze Parc i les Fonts. El tractament el realitza l’empresa Lokimica, S.A., adjudicatària del contracte per a la realització del servei de control de la processionària del pi, utilitzant un camió amb canó fumigador.

El producte que s’aplica per a la fumigació és el Bacillus thuringiensis, una bactèria utilitzada en tractaments biològics que ataca les erugues en els seus primers estadis però sense efectes significatius a la resta d’espècies inclosa la humana. S’espera que l’actuació contribueixi a reduir el nombre d’erugues que apareixen durant la primavera i que poden produir al·lèrgies a les persones i animals de companyia.

Es preveu que els treballs de fumigació s'allarguin durant tota la jornada d'avui i de demà, dia 26.

Per a més informació podeu contactar amb el Servei municipal de Medi Ambient telefònicament o de manera presencial, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores a les oficines de l’avinguda de Pau Casals 72-82, telèfon 937216800 o bé a l’adreça de correu territori@santquirzevalles.cat.