Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La iniciativa Vallès Circular guanya el I Premi BASF a millor pràctica d’Economia Circular a Espanya

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès introdueix pràctiques sostenibles en totes les seves accions


La iniciativa Vallès Circular guanya el I Premi BASF a millor pràctica d’Economia Circular a Espanya

El Vallès Circular ha obtingut el reconeixement a l’activitat desenvolupada en la primera edició del premi BASF com a millor pràctica d’Economia Circular a Espanya, en la categoria de “millor iniciativa pública”. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès forma part d’aquesta iniciativa que aposta per la sostenibilitat com a element imprescindible per fer front a la situació d’emergència climàtica que viu el planeta. Es tracta d’una iniciativa de caràcter territorial impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i compartida amb 23 ajuntaments de la comarca i amb agents socials, ambientals i econòmics.
Aquest és un dels primers reconeixements a projectes i investigacions en aquest àmbit i ha estat seleccionat d’entre més de 100 candidatures presentades.

Les iniciatives sostenibles
Un exemple de la importància de la sostenibilitat en les polítiques públiques que aplica l’Ajuntament és el de la reutilització de residus o materials en les diverses actuacions. Així, pel que fa a les obres de millora de les voreres dels polígons industrials, l’asfalt que ara s’està aixecant per substituir-lo per un de més bona qualitat, serà triturat i  reutilitzat per fer manteniment en carrers i camins sense asfaltar.
D’altra banda l’excedent d’energia que resulti de la instal.lació de plaques fotovoltaiques al circuit de proves del cotxe  elèctric del polígon Can Casablanques, servirà per escalfar l’aigua de la caldera dels vesturais del camp de futbol.
Aquesta actuació també està emmarcada dins el projecte de modernització de polígons i combina la innovació amb l’economia circular, dues línies de treball estratègiques per la Regidoria de Promoció Econòmica.

Aquest esdevé un clar exemple de com estimular un canvi en els hàbits, trencant amb el model lineal basat en l’extracció, la fabricació, la utilització i l’eliminació de productes i materials. En l’economia circular els materials, productes i serveis són dissenyats per durar i tornar a entrar en la cadena de valor.