Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicia la creació del Pla local LGTBI

Totes les persones interessades poden participar en aquest procés


S’inicia la creació del Pla local LGTBI

El servei de Drets civils i Gènere ha iniciat el procés d’elaboració del Pla LGTBI, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest pla construirà de manera participativa l’estratègia d’acció municipal en el desenvolupament de les polítiques de diversitat sexual i de gènere i la protecció i promoció dels drets de persones lgtbi+ en els propers anys.
Al llarg d’aquest mes de novembre s’ha treballat en la fase de diagnosi, que consta d’un anàlisi quantitatiu, amb recerca documental interna i externa; i d’un anàlisi qualitatiu, amb tallers termòmetre per identificar el nivell de sensibilitat ciutadana sobre el tema, entrevistes a persones del territori que tenen una vinculació clau amb el tema, i grups de discussió amb personal tècnic, entitats i ciutadania.
Per aquest motiu, el passat 13 de novembre es va realitzar un taller termòmetre amb la Mesa de Cultura, i el dia 26 amb les entitats participants de la Mesa de l’Esport. En tots dos casos, les persones participants van reflexionar sobre els punts forts, els febles, les oportunitats i les amenaces en la protecció dels drets i les llibertats de les persones lgtbi del territori en àmbits com l’educació, la salut, la cultura o l’esport, entre d’altres.
Està previst que el Pla LGTBI de Sant Quirze del Vallès estigui acabat al mes de maig.
Totes les persones interessades en participar en el procés, poden contactar amb el servei de Drets civils i Gènere:
Espai Maria-Mercè Marçal
Passatge Dalí, 8
937216800 / sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat
.............
LGTBI+ són les sigles per fer referència a persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i totes les persones no heteronormatives.
Trans* engloba a persones amb identitat i/o expressió de gènere diferent de les expectatives culturals basades en el sexe que se’ls hi va assignar al néixer. Inclou a persones transsexuals, transgènere, persones trans no binàries, amb expressió de gènere fluid i altres variacions de gènere.