Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada de neteja a la Serra de Galliners retira 2,5 tones de residus en aquest espai

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, col·laborador en l'activitat, potencia les accions per protegir l'entorn


La jornada de neteja a la Serra de Galliners retira 2,5 tones de residus en aquest espai

Gairebé dues-centes persones van participar diumenge a la Jornada de neteja alegre a la Serra de Galliners, recollint un total de 20 metres cúbics de residus, amb un pes aproximat de 2,5 tones.
Des de les 9.30 del matí i fins a migdia, les persones assistents, santquirzencs i santquirzenques i també voluntariat de Bellaterra, van netejar la zona del camí dels Monjos, que limita amb el terme de Cerdanyola, i també el sector de Les Fonts de Sant Quirze. Hi va participar el regidor de Territori, Ecologia Urbana i Espai Públic, Josep Coll, a més d'altres regidors i regidores de l'Ajuntament.
Del total de residus recollits, la major part, 17,5 m3, es corresponen a rebuig. El segueixen amb diferència els envasos, 1,3 m3; el vidre, 0,83 m3 i, finalment, el paper, amb un total de 0,45 m3 recollits. Cal remarcar també que es van recollir 61 unitats de pneumàtics.
La jornada va estar organitzada per Sant Quirze Vallès Natura, amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’activitat va cloure amb un apunt musical, al parc de Can Feliu, al costat de la Biblioteca.
Aquest acte forma part de la programació de La Marató, que se celebrarà el proper 14 de desembre. L'activitat també formava part de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.
Altres accions per protegir l’entorn
Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, mitjançant la contractació de l’empresa Enmu SL, va retirar el passat mes de novembre un total de 500 kg de residus de fibrociment al camí de Can Samuntà. Concretament, s’hi van trobar plaques d’uralita i un dipòsit. Els treballs formen part de la campanya que l’Ajuntament està duent a terme als marges dels camins, centrades a protegir el medi natural del municipi. De fet, l’ADF ha recollit fins ara 5 tones de runa, 2 de restes vegetals i 3 de residus urbans i 3 de fustes a 12 punts del camí Antic de Sant Cugat, can Ferran, camí dels Monjos i can Samuntà. Cal remarcar que, a banda de la troballa d’avui de fibrociment a can Samuntà, també al mes de novembre es van localitzar diferents punts d’abocaments d’aquestes restes, tubs i planxes, amb un pes total d’una tona. Aquests residus cal gestionar-los amb una empresa especialitzada i ja l’any el mes de juny passat van suposar un cost de 8.000 euros de les arques públiques.
Donat que l’objectiu és evitar que es repeteixin aquests abocaments, l’Ajuntament ha instal·lat roques a les zones de confluència del camí dels Monjos amb el camí Antic de Sant Cugat, de manera que els vehicles no puguin accedir als marges.