Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot visitar l'exposició sobre la Maternitat a Thiobon a la Biblioteca

La mostra recull la construcció d'aquest equipament al Senegal, gràcies a les entitats solidàries


Ja es pot visitar l'exposició sobre la Maternitat a Thiobon a la Biblioteca

Aquests dies la Biblioteca Municipal acull l’exposició sobre el projecte de cooperació al desenvolupament que ha dut a terme l’entitat Acció Solidària del Vallès i Cooperación y Ayuda, a la població de Thiobon, al Senegal.
La mostra recull la construcció de la Maternitat d’aquesta població, que han fet possible aquestes entitats i les membres de la Mesa de Cooperació i Solidaritat de Sant Quirze del Vallès.
L’any 2016 les dues entitats van iniciar un projecte de construcció d’un equipament de maternitat i dispensari. La construcció va finalitzar l’any 2018 amb un centre sanitari que permet atendre dones durant el desenvolupament del seu embaràs i del part amb les condicions d’higiene necessàries. Aquesta assistència ha permès reduir tant la mortalitat infantil com les infeccions durant el part i el postpart. El projecte, a més, també ha previst actuacions formatives per als professionals sanitaris per tal d’oferir una assistència de qualitat i garantir el bon funcionament de l’equipament.
Gràcies a aquestes actuacions i les complicitats i col•laboracions amb agents locals, s’han pogut millorar les condicions en què les dones d’aquesta població donen a llum, el seu coneixement i capacitats respecte tot el que implica ser mare, així com també l’assistència mèdica general per a tota la població de Thiobon i de les comunitats veïnes.
Una part del projecte ha estat finançat amb fons de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, a través de la convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació per al desenvolupament que es convoca anualment.