Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El taller “Un forat al moneder” informa els infants sobre la importància del consum responsable

L’acció forma part dels objectius que treballa el Servei de Consum de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès


El taller “Un forat al moneder” informa els infants sobre la importància del consum responsable

L’alumnat de 4rt de primària de l’escola Purificació Salas ha participat avui al taller “Un forat al moneder”, proposat pel Servei de Consum de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Servei d’Educació. L’objectiu del taller ha estat conscienciar als alumnes de primària sobre les conseqüències econòmiques i socials de les compres compulsives i reflexionar, abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les veritables necessitats.
La sessió ha estat impartida per la gerent i directora pedagògica d’Espai Lazzigags, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, s'ha incidit en aspectes com la importància de l’estalvi, la despesa en les coses necessàries i el consum sostenible mitjançant la reutilització dels materials, com ara bosses de cartró, cabassos, etc.
La iniciativa incideix així en les competències bàsiques de l’etapa primària i aprofita la transversalitat, els valors i les actituds que el taller genera per treballar la competència social i ciutadana. Així,,aquests elements s’han treballat avui mitjançant dinàmiques de grup adaptades a les edats de l’alumnat, teatralitzant situacions i contrastant-les amb l’actualitat informativa  i les notícies que, respecte el consum, les marques i les empreses, els arriben per diversos canals. L’explotació infantil d’algunes reconegudes marques ha estat un dels temes abordats en profunditat.
Aquesta iniciativa és una de les moltes que treballa el Servei de Consum de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. El Servei centra també els seus objectius a informar, orientar i ajudar les persones consumidores per a l’adequat exercici dels seus drets en aquesta matèria. Així mateix, assessora empreses, comerços i altres serveis del municipi per informar-los i formar-los en matèria de consum, i les escoles són un dels eixos principals a treballar.
L’Oficina Municipal d’Informació al consumidor (OMIC) forma part de la Xarxa Local de Consum impulsada per la Diputació de Barcelona.