Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diverses persones en situació d’atur de llarga durada es beneficiaran dels programes d’ocupació

L’Ajuntament comptarà amb cinc nous treballadors/es a partir del mes de gener


Diverses persones en situació d’atur de llarga durada es beneficiaran dels programes d’ocupació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès  comptarà amb cinc persones contractades gràcies a programes d’ocupació. El proper any aquestes persones amb diversos perfils i en situació d’atur de llarga durada, s’incorporaran a l’administració local.
El programa Treball i Formació de la Generalitat permetrà l’Ajuntament disposar d’un total de tres persones per un termini d’entre 6 mesos i 12 mesos, a jornada complerta i amb formació. La iniciativa, que es coordina des del Consell Comarcal, es regula mitjançant un conveni de col·laboració entre els dos ens, per tal de regular el règim d’execució i el finançament del projecte.   
Les persones contractades estaran vinculades a diferents àmbits. D’una banda, un perfil d’auxiliar administració per impulsar la reindustrialització i l’activitat econòmica. Aquesta persona ha de trobar-se en una situació d’atur de llarga durada i no ser perceptora de cap prestació ni subsidi. També es necessiten dues persones per al projecte de renovació dels serveis públics, un perfil tècnic per una persona que porti més de 12 mesos en situació d’atur de llarga durada i no sigui perceptora de cap prestació ni subsidi i una altra amb perfil d’auxiliar administratiu per sis mesos, en situació d’atur de llarga durada i perceptora de la RMI.
Està previst que la data de contractació sigui el dia 30 de desembre de 2019 i la d’inici el dia 7 de gener. Les persones contractades realitzaran 80 hores de formació transversal des de l’inici de la contractació.
Programa Enfeina’t
Un altre dels programes que permetrà la incorporació de nou personal a l’Ajuntament serà l’Enfeina’t, coordinat des del Consell Comarcal.
En aquesta convocatòria, es contractarà un agent informadors/es energètics i  un agent promotor de consum sostenible. Aquestes persones prestaran servei al municipi durant 12 mesos de forma itinerant realitzant les tasques assignades dins del pla d’acció que s’establirà amb la persona referent del municipi.
Està previst que l’inici dels contractes sigui el proper 1 de gener de 2020. El programa es regularà mitjançant un conveni entre l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

En ambdós programes la selecció de personal es farà entre les persones que compleixin els requisits establerts derivats per l’oficina de treball (SOC). A banda, cal remarcar que el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament farà una cerca acurada entre les persones usuàries per detectar els perfils susceptibles de participar-hi.