Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament activa el PBEM per la previsió de forts vents

Eviteu les activitats a l'aire lliure i les zones arbrades


L'Ajuntament activa el PBEM per la previsió de forts vents

L’Ajuntament de Sant Quirze ha activat avui el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, després de l’avís del CECAT per forts vents. Davant d’aquesta situació, es recomana a la població que no s’acosti a les zones arbrades. De fet, ja s’han donat instruccions de tancar el bosquet del poliesportiu i demà al matí, quan es donarà el punt àlgid de ventades, no s’obrirà el parc de les Morisques. A continuació, us detallem alguns consells a tenir en compte:
A casa
Tanca i assegura portes, finestres i tendals. Abaixa completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
Si feu una activitat de lleure
Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.
En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.
Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.
A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.

Podeu consultar la resta de consells en aquest enllaç.
Per a qualsevol incidència, contacteu amb la Policia Local, al 937216800 o truqueu a Emergències, al 112.