Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa en el Congrés General del PECT

L’economia circular és l’operació que es treballa des del municipi per millor la competitivitat empresarial


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa en el Congrés General del PECT

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha participat avui al Consell General del PECT “Innovació i disseny de la Indústria Europea”. En la trobada hi ha participat els diferents ens que conformen aquest projecte, per fer seguiment del desenvolupament de les diferents operacions, i preveure el calendari de 2020.
 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, de la mà del tinent d’Alcaldia d'Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa, ha explicat avui les diferents iniciatives que s’estan desenvolupant en el marc de l’operació “Impuls de l’economia circular”. Segons Brossa, “l’objectiu ha estat millorar la competitivitat del teixit empresarial del territori mitjançant les actuacions d’economia circular identificades, de manera que es millora l’eficiència en l’ús dels recursos, es redueixen costos i s’impulsen sinèrgies entre empreses”.  L’operació compta amb un pressupost aprovat de més de 240.000 euros.
 

El PECT Vallès Industral també està integrat per les següents operacions:
•    Observatori d’intel·ligència competitiva: tecnologies i tendències socials, a càrrec de la Universitat Autònoma de Barcelona.
•    Tecnodisseny, a càrrec de la Fundació Disseny Tèxtil (Fundit).
•    El disseny i la innovació industrials al servei de l’envelliment actiu al Vallès, de la mà de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
•    Coordinació. L’Ajuntament de Sabadell coordina el compliment de les actuacions per part de tots els socis/es.

Què són els PECT?
Els PECT són els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial proposats per les administracions locals. Són iniciatives, impulsades pels agents del territori i liderades per les entitats públiques locals de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions provincials), que articulen projectes amb operacions i actuacions per a la transformació econòmica del territori, i que tenen un fort component d'innovació.

La Generalitat de Catalunya ha considerat que és mereixedor del cofinançament del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 el PECT “Vallès industrial: innovació i disseny de la indústria europea”. És un dels únics 4 Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial de l'àmbit metropolità de Barcelona aprovats i el seu cost total del Projecte Vallès Industrial és de gairebé 3,7M€ i rep una subvenció d’1,6M€ d’Europa per desenvolupar diferents operacions.