Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veïns i veïnes de Sant Quirze amb malalties minoritàries expliquen el seu dia a dia

La xerrada va tenir lloc ahir i forma part de la programació de La Marató de TV3


Veïns i veïnes de Sant Quirze amb malalties minoritàries expliquen el seu dia a dia

La xerrada “Viure amb una malaltia minoritària” va omplir ahir la sala d’actes de la Biblioteca. La iniciativa es va celebrar amb motiu dels actes de La Marató que organitza l’Ajuntament els propers dies. Ahir, diverses persones que pateixen aquestes malalties van tenir ocasió d’explicar les seves experiències. Els van acompanyar també els seus familiars, per donar a conèixer també com viuen aquesta situació. Així doncs, hi van intervenir: Guillem Sullà i el seu pare, Enric Sullà. En Guillem pateix Síndrome de Williams. També va parlar Isona Batallada i la seva mare, Maria José Gómez. L’Isona pateix Esclerosi tuberosa i síndrome de West. Un altre dels veïns que van participar-hi va ser l’Oriol Figuera, acompanyat de la seva mare Neus Gody. L’Oriol pateix Picnodisostosi. Finalment, en Dinkinesh i el seu pare Xavier Martí van parlar de la síndrome biopercular que pateix el fill.
L’acte va comptar també amb la presència del fotògraf Xavi Josa, que ha realitzat un projecte per donar a conèixer el dia a dia de les persones que pateixen una malaltia minoritària.
Els actes amb motiu de La Marató continuen avui amb el Mercadet Solidari que tindrà lloc al camp de futbol municipal, de 17 a 20.30 hores; el cinema del centre cívic Torre Julià, a Les Fonts; i l’Hora del Conte a la Biblioteca. La jornada la clourà la Nit Jove amb un concert dels grups locals a la Sala Salut Pastor de la Patronal. Alguns actes com la neteja alegre de la Serra de Galliners o la ballada de country, ja van organitzar-se el passat 1 de desembre.
Dissabte i diumenge se celebrarà el gruix central de programació, que podeu consultar en aquest enllaç.