Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Onze de Setembre passarà a ser institut-escola el curs vinent

El municipi comptarà amb dos instituts i un institut-escola el nou curs


L’escola Onze de Setembre passarà a ser institut-escola el curs vinent

L’escola Onze de Setembre passarà a ser institut-escola el curs vinent 2020-2021. Així ha informat avui a l’Ajuntament el Departament de Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental i, posterioment, ho ha fet públic el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en roda de premsa.
D’aquesta manera, Sant Quirze del Vallès comptarà amb dos instituts i un institut-escola. D’una banda, l’Institut Sant Quirze que ofereix l’ESO i el Batxillerat; l’Institut Salas i Xandri, que ofereix estudis d’ESO; i finalment aquest nou Onze de Setembre. L’Institut Sant Quirze acull actualment un total de 632 alumnes. En el cas del Salas i Xandri, l’alumnat total és de 241.
Segons l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “aquesta solució dóna resposta de manera temporal al dèficit que patim en l’oferta d’educació secundària al municipi, donat el gran nombre d’alumnat amb què compta l’Institut Sant Quirze. D’aquesta manera, amb un centre més, l’objectiu seria poder ampliar l’oferta de modalitats de batxillerats”. De fet, aquesta mateixa tarda s’ha convocat un Consell Escolar de Centre per parlar sobre aquest tema.
Actualment l’escola Onze de Setembre compta amb un total de 321 alumnes de primària. Alguns cursos són de dues línies, i altres només d’una.
El centre se suma així al total de 26 nous instituts escola que s’afegeixen als 53 en funcionament a tot Catalunya. En total, 79 instituts escola començaran el nou curs 2020-2021.